Evanghelicii după mesajul de Paşte al preşedintelui Iohannis: O comunitate de 500.000 de români a fost uitată

Pentru credincioşii evanghelici români, ziua de Paşte, din anul acesta, a fost Ziua în care preşedintele i-a uitat. În mesajul prezidenţial transmis cu ocazia Sărbătorii Învierii lui Hristos se face referire doar la credincioşii ortodocşi şi greco-catolici.

14 apr. 2015, 12:41
Evanghelicii după mesajul de Paşte al preşedintelui Iohannis: O comunitate de 500.000 de români a fost uitată
Ziua de Duminică 12 Aprilie 2015 a fost, pentru majoritatea creştinilor din România, ziua în care au sărbătorit Învierea lui Hristos. Credincioşii ortodocşi, greco-catolici, evanghelici (baptişti, penticostali, creştini după evanghelie) au sărbătorit Paştele la aceeaşi dată. 
 
Pentru credincioşii evanghelici români, ziua de Paşte, din anul acesta, a fost Ziua în care preşedintele i-a uitat. În mesajul prezidenţial transmis cu ocazia Sărbătorii Învierii lui Hristos se face referire doar la credincioşii ortodocşi şi greco-catolici. Credincioşii evanghelici par a fi ignoraţi sau uitaţi.
„Am văzut că unii evanghelici, pe bună dreptate, l-au şi taxat, cu eleganţă, pentru omisiune. Alţii, mai tineri, au spus:. Personal cred că şi unii şi alţii au dreptate. O comunitate de 500.000 de persoane nu poate fi ignorată, cu atât mai mult cu cât e o comunitate extrem de activă, atât în ţară cât şi în diaspora. După cum am observat, o bună parte din cei peste un milion de prieteni ai paginii de Facebook a preşedintelui, sunt parte a comunităţii evanghelice. Dar în acelaşi timp, dacă Hristos nu ne-a uitat şi El este real în vieţile noastre, este prea puţin important dacă un om ne-a uitat, fie el şi preşedintele României”, susţine pastorul baptist Samy Tuţac.
 
Pastorul s-a întrebat totuşi ce s-a întâmplat cu preşedintele Klaus Iohannis de i-a omis pe evanghelici din mesajul de Paşte, mai ales că aceştia l-au susţinut în campania electorală şi la alegeri. 
Nu pot să cred că preşedintele nu ştie despre susţinerea oferită de comunitatea evanghelică română, din ţară şi diaspora, pentru alegerea domniei sale în cea mai înaltă poziţie în stat. Ştiu sigur că a fost informat despre susţinerea noastră puternică în rugăciune. Şi totuşi, ce s-a întâmplat că preşedintele nu i-a pomenit pe credincioşii evanghelici în mesajul de Paşte? Personal cred că preşedintele fie a fost convins că evanghelicii români au sărbătorit Paştile împreună cu protestanţii, catolicii şi evanghelicii din Apus, fie consilierii domniei sale nu sunt familiari cu etosul evanghelicilor din România. Doresc să-i amintesc preşedintelui nostru, cât şi consilierilor domniei sale că evanghelicii români au sărbătorit întotdeauna Paştele împreună cu fraţii ortodocşii, din aceleaşi motive ca şi fraţii greco-catolicii. Şi unii şi alţii au dorit să se bucure de sărbatoare alături de credincioşii ortodocşi majoritari”, a mai spus Tuţac.
 
Acesta este convins că evanghelicii români, la fel ca şi celelalte grupări creştine, vor continua să se roage pentru preşedinte, ca atare cere răbdare cu Klaus Iohannis.