EVENIMENT: Imprevizibilul URANUS începe o călătorie retrogradă de 5 luni. Ce ne aduce pozitiv până în 27 ianuarie 2024?

Acest fenomen astrologic, totuși, este mult mai nuanțat decât îi acordăm credit și nu se aplică doar lui Mercur, care a intrat în retrograd în Taur în perioada 21 aprilie – 14 mai și va deveni din nou retrograd în Fecioară din 23 august până în 15 septembrie.

30 aug. 2023, 06:00
EVENIMENT: Imprevizibilul URANUS începe o călătorie retrogradă de 5 luni. Ce ne aduce pozitiv până în 27 ianuarie 2024?

Uranus retrograd. În fiecare an, fiecare dintre planetele sistemului nostru solar intră în retrograd la un moment dat, uneori luni întregi. De fapt, Venus retrograd, ceea ce nu s-a mai întâmplat din 2021, se deplasează înapoi de la 22 iulie la 3 septembrie anul acesta. Iar retrogradul lui Pluto, care a început pe 1 mai, va dura până pe 11 octombrie. Cel mai recent pe care ar trebui să-l cunoști? Uranus este în mișcare retrogradă.

Uranus este planeta schimbării, revoluției și inovației în astrologie. Te încurajează să te eliberezi de orice te împiedică să fii adevăratul tău sine, să sfidezi limitele și granițele și să gândești creativ. Uranus, planeta „trezitoare”, poate fi la rădăcina unor situații neașteptate, forțându-te să gândesti altfel decât de obicei atunci când cautii o soluție. Cu toate acestea, aceste vremuri de încercare prezintă oportunități care, în cele din urmă, te vor împinge să faci un pas radical – și, sperăm, mai fericit.

Două zodii care vor câștiga o gălăgie de bani în luna septembrie. Nativii vor avea parte de noroc dublu

Ce înseamnă Uranus retrograd în astrologie?
Pentru a înțelege ce se întâmplă când Uranus este retrograd, ia în considerare mai întâi modul în care planeta ne afectează atunci când este înainte. În condiții normale, planeta trezitoare surprinde – la bine sau la rău – și încurajează inovația. Când Uranus se aliniază, se încadrează sau se opune altor planete de pe cer sau din harta ta natală, te încurajează să pui la îndoială status quo-ul, întărindu-ți capacitatea de a accepta schimbarea.

Când Uranus se mișcă înapoi, energia sa electrică, transformatoare, se răcește puțin. În loc să faci eforturi pentru o schimbare vizibilă și tangibilă, poti fi inspirat să îmbrățișezi rebeliunea și revoluția la un nivel mai intern, psihologic. Această perioadă permite tuturor să-și reconsidere obiectivele de viață mai mari, cum ar fi modul în care intenționezi să iti găsesti un partener sau să iti urmăresti obiectivele profesionale pe termen lung.

Este demn de remarcat faptul că, la fel ca în cazul oricărui eveniment astrologic, este posibil să nu simți acest Uranus retrograd la fel de puternic precum ai simți o lună plină sau Mercur retrograd. Deoarece Uranus se mișcă încet, efectele sale tind să se acumuleze pe parcursul tranzitelor sale pe termen lung. Cu toate acestea, unele zodii pot simți această perioadă retrogradă mai intens decât altele.

Horoscop financiar. Şase zodii vor face bani frumoși până la iarnă. O singură zodie dă cu adevărat lovitura

Când este Uranus retrograd în 2023 și cum te poti pregăti pentru asta?
Uranus este direct din 22 ianuarie 2023, dar pe 28 august, planeta inovației și revoluției se va întoarce retrogradă, mișcându-se înapoi prin semnul fix de pământ Taur până la 27 ianuarie 2024. Uranus petrece aproximativ șapte ani în fiecare semn datorită acestor lungi perioadele retrograde și cât de încet se mișcă Uranus în general. Se află în Taur din 15 mai 2018 și nu va părăsi semnul taurului până pe 27 aprilie 2026.

La rândul său, Uranus provoacă în prezent tulburări în Taur, care este condus de Venus, planeta relațiilor, a banilor și a artei. Acesta este motivul pentru care am văzut schimbări recente în lumea financiară, idealuri de frumusețe și chiar ceea ce își doresc oamenii de la un partener.

Cu toate acestea, în timp ce retrogradul este în vigoare, s-ar putea să te simți obligat să te concentrezi mai puțin pe a face schimbări externe și mai mult pe schimbarea modului în care gândesti și simți despre problemele de ansamblu, cum ar fi obiectivele tale profesionale sau ceea ce doresti de la următoarea relație pe termen lung.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.