Eveniment internațional de egiptologie „Înapoi la origini” cu Renata Tatomir și Adriana Godeanu-Metz la Vall d’Uixo, Castellon, Spania

Tema evenimentului a fost civilizatia Egiptului antic, model și sursă de inspirație pentru lumea contemporană și a fost organizat în trei secțiuni.

26 feb. 2024, 12:58

Pe 18 februarie 2024, profesor univ. Dr. Renata G. Tatomir, directorul Centrului pentru Studierea si Promovarea Egiptologiei, Orientului și Mediteranei de la Universitatea Hyperion, a avut onoarea de a fi invitată ca expert egiptolog din partea României, să deschidă evenimentul cultural-educational BACK TO ORIGINS – DE VUELTA A NOS RAICES (ÎNAPOI LA ORIGINI).

Evenimentul a fost organizat de doamna Adriana Godeanu-Metz, presedintele ASOCIAȚIEI BERGA MOND – MARGENES CONCEPTO, in Auditoriul din Vall d’Uixo, (Edificio Culturala Leopoldo Penarroja), Castellon, Spania.

Tema evenimentului a fost civilizatia Egiptului antic, model și sursă de inspirație pentru lumea contemporană și a fost organizat în trei secțiuni.

Şcoala de Egiptologie. Universitatea Hyperion din București – Gazda online a webinarului

In prima parte, Prof. Univ. Dr. Renata G. Tatomir a deschis evenimentul cu prelegerea THE LEGACY OF ANCIENT EGYPT (MOȘTENIREA EGIPTULUI ANTIC), fiind urmată de scurte intervenții ale altor două distinse specialiste egiptolog, Dr. Monica Marcos, arhitect și egiptolog (Polytechnic University of Madrid, Spain), despre ROLUL ȘI IMPORTANȚA FEMEILOR ÎN SOCIETATEA EGIPTEANĂ, și Prof. Dr. Joanna Popielska-Grzybowska (Institute of Mediterannean and Oriental Cultures – Polish Academy of Science, Warsaw), despre TEXTELE PIRAMIDELOR, cele mai vechi scrieri din Egiptul antic.

În finalul primei părți, doamna Adriana Godeanu-Metz a lansat cartea scrisă special pentru acest eveniment de către Prof. Univ. Dr. Renata G. Tatomi, cu o prefață și un epilog de Adriana Godeanu-Metz, BACK TO ORIGINS: DISCOVERING & UNDERSTANDING THE ANCIENT EGYPTIAN WOMAN. STATUS, KNOWLEDGE, POWER * DE VUELTA A LOS ORÍGENES: EXPLORAR Y COMPRENDER LA FIGURA DE LA MUJER EN EL ANTIGUO EGIPTO. ESTADO, CONOCIMIENTO Y PODER, publicată la editurile I.U.I.T.C.S. Publishing House, Waterloo, Belgium și Universul Academic Publishing House, Bucharest, Romania, 2024.

Prezentare carte

Prelegerile și lansarea de carte s-au bucurat de unanima apreciere a publicului.

În a doua secțiune a evenimentului orchestra absolvenților Conservatorului din Vall d’Uixo a interpretat arii celebre din opere inspirate de civilizația Egiptului antic.

Secțiunea finală a constat dintr-un defileu de modă cu creații influențate de moda vestimentară și simbolistica Egiptului antic, realizate de Capsula de Moda Margenes Concepto (creații ale Asociației Berga Mond din Denia, Alicante, design original de Noelia Olivarez (LIAVO DESIGN), și Sergio Popa (ByFeher Diseno), Valencia, El Tupe de Bea și colaborarea mL MeryLou Moda Curcular, Desde El verge, Alicante).

Evenimentul a fost un uriaș succes și se va bucura de o continuare.

Mai multe aflați accesând link-ul Prof.univ.Renata Tatomir invitată de onoare la Festivalul Internațional „BACK TO ORIGINS” din Castellon Spania | Biroul de Presă al Universităţii Hyperion din Bucureşti

 

Citeşte şi

INTELIGENȚA, ÎNCOTRO? Conferința internațională Dialogul Est-Vest cu tema „ Quo Vadis Intelligence?”, un nou succes marca UNIVERSITATEA HYPERION