Evgheni Fedorov face noi declaraţii incendiare. Deputatul vrea ca Rusia să retragă recunoaşterea independenţei Letoniei, Estoniei şi Ucrainei

Pe viitor, Rusia ar putea retrage recunoașterea independenței Letoniei, Estoniei și Ucrainei, a declarat deputatul Dumei de Stat Evgheni Fedorov într-un interviu acordat Sputnik Letonia.

14 iun. 2022, 19:13
Evgheni Fedorov face noi declaraţii incendiare. Deputatul vrea ca Rusia să retragă recunoaşterea independenţei Letoniei, Estoniei şi Ucrainei

Anterior, parlamentarul a înaintat Dumei de Stat din Rusia un proiect de lege privind desființarea rezoluției Consiliului de Stat al URSS „Cu privire la recunoașterea independenței Republicii Lituania”, nota explicativă a documentului precizând că decizia este ilegală, întrucât a fost adoptată de un organ neconstituțional cu încălcarea cerințelor mai multor articole din Constituția URSS.

„Tocmai am început cu Lituania. Și este clar de ce – Lituania este mai periculoasă pentru Federația Rusă în ceea ce privește situația legată de regiunea Kaliningrad, și în confruntarea cu NATO și Statele Unite. Prin urmare, Lituania este mai importantă acum, dar asta nu înseamnă că ne vom opri aici”, a spus Fedorov, potrivit Realitatea.

Potrivit acestuia, alegerea Lituaniei se datorează faptului că în situația cu aceasta se văd cel mai bine încălcările Legii URSS.

Citeşte şi: Medic român, despre intervenţiile la Putin: „Se vede cu ochiul liber. Doctorul care le-a făcut, probabil e deportat în Siberia”

„Cu privire la procedura de soluționare a problemelor legate de retragerea unei republici unionale din URSS. În special, pentru Vilnius, Klaipeda și CNE Ignalina a fost prevăzută prin lege o procedură specială de secesiune de Uniunea Sovietică, a subliniat deputatul.

Parlamentarul și-a exprimat opinia că după Lituania o astfel de decizie este posibilă și pentru Estonia, Letonia și Ucraina.

„Există o serie de argumente pentru care Lituania ar trebui să fie prima pe această listă. Și după ce mecanismul va fi elaborat, îl vom rezolva în alte teritorii NATO. Și nu numai NATO. De exemplu, Ucraina a părăsit ilegal URSS și ea”, a spus Fedorov. Deputatul a subliniat că scopul unor astfel de acțiuni este eliminarea amenințărilor emanate din aceste țări post-sovietice, iar recunoașterea independenței fostelor republici sovietice care duc o politică pașnică nu va fi revizuită.

Citeşte şi: Papa Francisc spune că Al treilea Război Mondial a fost declarat. Suveranul Pontif a dezvăluit rolul NATO în decizia Rusiei de a invada Ucraina