Evită aceste obiceiuri dimineaţa şi vei fi mai sănătos

"Ziua bună se cunoaște de dimineața!" Așa sună o vorbă din popor, însă știi cât de mult contează și cum îți influențează starea de sănătate tabieturile tale matinale.

09 oct. 2017, 07:20
Evită aceste obiceiuri dimineaţa şi vei fi mai sănătos

Orele suplimentare de muncă și timpul petrecut în trafic către casă poate accentua starea de oboseală ce apare după o zi de muncă. Nici nopțile pierdute nu te ajută să fii mai vioi dimineața, așa că am pregătit o listă cu obiceiurile matinale ce se regăsesc cu siguranță și în tabieturile tale. Ține cont de ele data viitoare când vrei să ai o zi plină de energie și când ai nevoie să te focusezi pe rezultate.

Evită să pui prea multe alarme

Nu te mai păcăli singur, pune o singură alarmă să sune dimineața și ai grijă ca telefonul să fie cât mai departe de pat astfel încât să te ridici să oprești alarma. Amânarea alarmei îți permite să revii în starea de somn și de fiecare dată când sună alarma vei avea parte de un somn întrerupt, de aici și senzația de oboseală accentuată dimineață.

Imediat cum a sunat alarma, dă-te jos din pat, deschide geamul și dacă vrei o doză de energie prelungită practică câteva exerciții de stretching, exerciții de yoga sau pur și simplu exerciții de respirație.

„Sari” peste dușul fierbinte de dimineață

Apa caldă dimineața va contribui la relaxarea musculară, îți va încetini bătăile inimii și la final tot ce vrei este să mai stai încă puțin în pat. Optează pentru dușurile scurte și eventual cele scoțiene pentru a te bucura de un efect tonifiant asupra pielii, hidratează-ți pielea cu o cremă adecvată tipului tău de piele și apoi ești gata pentru o nouă zi.

Renunță la cafea și la prepararea micului dejun

Ideea nu este să nu mai bei cafea deloc, ci doar să amâni cât de mult poți momentul. Cu cât bei cafeaua mai devreme cu atât producția de cortizol din organism va scădea, iar acest hormon este împlicat în foarte multe funcții ale organismului. Așa că poți să te bucuri de licoarea ta matinală începând cu ora 9.

În plus pentru a avea mai mult timp la dispoziție dimineața, o idee excelentă este aceea de a nu-ți mai pregăti micul dejun dimineața. Asta nu înseamnă că nu trebuie să mănînci dimineața, asigură-te de seara că ai la îndemână tot pentru un mic dejun rapid, sănătos și consistent.

Poți să optezi de exemplu pentru terciul de ovăz, aceasta trebuie pus la înmuiat de seara, adaugă-i și niște semințe și fructe uscate și până dimineața va fi gata de consumat.

Ferește-te să intri de la prima oră pe rețelele de socializare

Nu este un lucru rău să îți verifici mailurile și mesajele dimineața, însă numai după ce te-ai dat deja jos din pat, ai făcut dușul și ai luat micul dejun. În felul acesta vei economisi timp. O fi mare tentația, însă sănătatea este mai presus de toate.

Cel mai bine ar fi să îți alegi de seara hainele pentru a doua zi, așa ai mai mult timp la dispoziție să savurezi micul dejun.

Încearcă să te bucuri de fiecare dimineață și să nu îți pierzi calmul în trafic, totul are o rezolvare până la urmă.

Află ce ar trebui să conțină micul tău dejun AICI