Evită să mănânci pate în timpul sarcinii. Iată de ce

Alimentația este foarte importantă în orice moment, dar este și mai importantă atunci când ești însărcinată. Vitaminele, mineralele și multe alte substanțe nutritive sunt esențiale pentru dezvoltarea copilului. Dar există câteva alimente pe care ar trebui să le eviți în timpul sarcinii!

17 iul. 2017, 08:23
Evită să mănânci pate în timpul sarcinii. Iată de ce

Pateul este unul dintre produsele la care ar trebui să renunți când ești însărcinată

Toate pateurile, indiferent din ce sunt preparate, pot conține în cantitate mai mare bacteria listeria. Această bacterie poate duce la infecție. În timpul sarcinii, organismul este mult mai susceptibil la listerioză, un tip de intoxicație alimentară provocată de alimente contaminate cu bacterii listeria.

Infecția cu bacteria listeria poate provoca simptome ușoare, asemănătoare gripei, care pot apărea după 4-5 zile sau câteva luni după ce a ajuns în organism. Chiar dacă este de obicei o boală destul de ușoară, poate dăuna copilului nenăscut.

Un alt motiv pentru care trebuie să eviți pateul este că ficatul din care este preparat produsul conține niveluri ridicate de retinol, un tip de vitamina A. Iar prea mult retinol în timpul sarcinii poate fi dăunător pentru bebelușul nenăscut.

Riscurile infectării cu bacteria listeria în timpul sarcinii

Listerioza poate provoca avort spontan, naștere prematură și chiar pierderea copilului la naștere. Dacă suferi de infecție cu bacteria listeria în ultimele săptămâni de sarcină, bebelușul se poate naște bolnav. Cu toate acestea, dacă ai mâncat pate, asigură-te că nu există nici cea mai mică șansă de a te infesta cu listerioză.

În 2011, au existat aproximativ 147 de cazuri de listerioză în Marea Britanie, dintre care 27 au fost la femei gravide. Chiar dacă riscul este foarte mic, este important să știi despre această infecție și bacterie.

Ce alte alimente trebuie să mai eviți în timpul sarcinii:

–    Produsele lactate nepasteurizate

–    Cafeaua

–    Alcoolul

–    Fructele de mare

–    Peștele cu mercur

–    Carnea roșie

Mituri despre sarcină