Evoluţia stării celor două persoane rănite la Mechel şi aduse la Bucureşti este favorabilă

Evoluţia stării celor două persoane rănite în urma exploziei produse la Combinatul Mechel din Târgovişte şi aduse la Bucureşti este favorabilă, iar şansele de complicaţie sunt mici, a declarat marţi pentru Agerpres medicul şef ATI de la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică şi Reparatorie şi Arsuri Bucureşti dr. Adrian Stănculea.

27 aug. 2013, 10:03
Evoluţia stării celor două persoane rănite la Mechel şi aduse la Bucureşti este favorabilă

Potrivit medicului, starea celor două persoane este bună, aceştia prezentând arsuri uşoare pe spate, torace, şi faţă însă mai adânci pe mâini care vor trebui operate.

„Starea este bună, arsurile sunt la suprafaţă. Au rămas peste noapte în terapie intensivă. Nu reprezintă o stare generală gravă. Evoluţia este favorabilă. Arsurile de mâini sunt mai profunde şi vor trebuie operate în zilele următoare pentru a păstra capacitatea funcţională a mâinii. Nu ar trebui să fie probleme în evoluţie. În principiu, şansele de complicaţie sunt mici”, a afirmat medicul şef ATI.

O explozie a avut loc luni după-amiază la combinatul Mechel Târgovişte, iar cinci muncitori au fost răniţi.

Explozia s-a produs la una dintre oţelăriile Combinatului de Oţeluri Speciale din Târgovişte.

„Explozia se pare că s-a produs din cauza unei scurgeri de gaze la un stand de valve ce cuprindea mai multe conducte de transport gaz metan, oxigen şi azot. Explozia nu a fost urmată de incendiu. Răniţii au fost duşi la spital”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa, Raluca Florescu.

Conform sursei citate, au fost răniţi doi electricieni şi trei lăcătuşi, aceştia având vârste cuprinse între 35 şi 40 de ani.