Examenul Cambridge, preferat de elevii români în locul Evaluării Naţionale. Elevă: Plănuiesc să plec la o facultate de business în UK

Elevii colegiului Avenor din Capitală au ales să susţină examenul Cambridge în locul Evaluării Naţionale. Este şi cazul Briannei. După terminarea liceului, adolescenta vrea să urmeze o facultate de business în UK.

06 iul. 2021, 09:55
Examenul Cambridge, preferat de elevii români în locul Evaluării Naţionale. Elevă: Plănuiesc să plec la o facultate de business în UK
Examenul Cambridge, preferat de elevii români în locul Evaluării Naţionale. Elevă: Plănuiesc să plec la o facultate de business în UK

Examenul Cambridge preferat de elevi în locul Evaluării Naţionale. Absolvenţii claselor  a VIII-a de la Colegiul Avenor din Capitală au ales să susţină examenul Cambridge în locul Evaluării Naţionale.

Examenul Cambridge preferat de elevi în locul Evaluării Naţionale

Elevii de la Colegiul Avenor din Capitală s-au pregătit pentru Cambridge încă din clasa a şasea. Astfel că, anul acesta, niciun absolvent de clasa a opta nu a optat pentru examenul de Evaluare Naţională. care au ales să susţină examenului Cambridge în locul Evaluării Naţionale.

„La Avenor College, elevii au posibilitatea să aleagă între Evaluare Naţională şi examenele Cambridge. Anul acesta, niciunul din elevii din actuala generaţie de clasa a 8-a nu a ales linia românească„, a spus pentru ZF Raluca Tarcea, admissions and communication manager în cadrul Avenor College, potrivit AlephNews. 

Este şi cazul Briannei. Fata a preferat să susţină examenul Cambridge în locul Evaluării Naţională. După terminarea liceului, Brianna vrea să urmeze cursurile unei facultăţi de business din UK.

„În principiu, a fost alegerea mea să dau examenul Cambridge în locul Evaluării Naționale, dar m-au ajutat și m-au susținut părinții, și profesorii. Alegerea a fost simplă și destul de naturală. Am ales această școală pentru că oferă această alternativă față de sistemul clasic românesc. După ce termin clara a 12-a plănuiesc să plec la o facultate de business în UK”, a spus Brianna, elevă Avenor.

Citeşte şi Rezultate contestaţii Evaluare Naţională 2021. Încă 12 elevi au obţinut nota 10, iar aproape 6.000 de note au scăzut după contestaţii

Admitere pe loc la universităţile din UK. Şansă unică pentru elevii români

Absolvenţii de liceu au şansa să fie admişi pe loc la una dintre universităţile din UK. Mai mult, după ce vor fi acceptaţi, aceştia vor beneficia de taxe de şcolarizare reduse, împrumut guvernamental britanic și alte surse de finanțare care nu vor mai exista pentru cei care vor să își înceapă studiile în UK începând cu 2022.

Pentru a fi admiși, absolvenții de liceu trebuie să treacă prin trei pași simpli:

să completeze formularul de înregistrare de pe spotadmissions.ro

să pregătească un dosar minimal, care să cuprindă diplomă / adeverință de BAC / licență, foaia matricolă și certificat de limba engleză

să se prezinte ONLINE la interviul programat în data de 13 iulie

În plus, participanții primesc răspunsul la finalul interviului. Cei admiși vor începe cursurile online după data de 19 iulie pentru ca mai apoi, în septembrie 2021, să continue studiile fizic, în campusul universității.

După confirmarea locului de universitate, cei interesați pot începe procedura de accesare a acestei finanțări cu ajutorul unui consilier EDMUNDO.

Citeşte şi Răsturnare de situaţie la Evaluarea Naţională 2021. Un elev din Galați care a luat 3 la proba de Matematică a primit nota 8,25 după contestație