EXATLON A AJUNS LA PUŞCĂRIE. Deţinuţii din Aiud au pus-o de-un concurs sportiv ca la TV. „A fost bună-dispoziţie şi fair-play” FOTO

Fenomenul Exatlon a cuprins întreaga Românie, dar nimeni nu s-ar fi aşteptat ca show-ul să devină o competiţie în toată regula în penitenciare!

21 nov. 2018, 11:19

Însă, aşa s-a întâmplat, iar o dovadă concretă o constituie şi concursul iniţiat de cadre de conducere a Penitenciarului Aiud, care au organizat în cadrul unităţii o reeditare a traseelor din Republica Dominicană, scrie stirilekanald.ro.

Citeşte şi Giani Kiriţă, un nou scandal la Exatlon. „Pentru mine el nu e concurent, e o fetiţă!”

„Valorificând succesul show-lui televizat Exatlon, difuzat recent, precum şi interesul crescut manifestat de către tinerii deţinuţi pentru activităţile sportive, specialiştii Serviciului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din Penitenciarul Aiud au organizat o competiţie sportivă de tip Exatlon, în cadrul Bazei sportive a unităţii. Cele 4 echipe concurente au fost formate din 31 de deţinuţi tineri. Traseul a cuprins 8 probe de îndemânare, echilibru sau coordonare: mers în echilibru pe bârnă, slalom printre jaloane, tragerea unui sac cu nisip (circa 20 kg.) pe distanţa de 10 metri, aruncarea unui inel într-un ţăruş de la 2 metri, doborârea unor popice (sticle de 2 litri din plastic umplute cu apă) cu mingea de fotbal de la o distanţă de circa 10 metri, alergare prin anvelope, târârea pe sub un „labirint” de circa 5 metri, aruncarea a 2 mingi de tenis de câmp într-un minicoş de la distanţa de circa 2,5 metri”, se arată într-un comunicat de pe site-ul penitenciarului!

Dupa ce puscăriaşii din Aiud s-au înscris la Exatlon, ei bine, concursul a a dat rezultatele dorite de specialişti. „Competiţia propriu-zisă a decurs foarte bine, tinerii au respectat cerinţele transmise, atmosfera fiind de bună-dispoziţie şi fair-play, iar comunicarea şi relaţionarea între participanţi au fost adecvate. Nu s-au înregistrat incidente ori accidente. Ulterior, toţi deţinuţii participanţi au luat parte la o şedinţă de feedback moderată de specialiştii care au organizat proiectul. De asemenea, s-au vizionat fotografiile realizate în timpul activităţii. Tinerii au apreciat mult atât ideea, cât şi organizarea proiectului, aspecte care recomandă repetarea acestuia, eventual în colaborare cu parteneri din comunitate.

Proiectul a reprezentat o premieră pentru sistemul penitenciar, reuşind să ofere tinerilor o oportunitate inovativă de petrecere instructivă a timpului liber, contribuind, de asemenea, la dezvoltarea unor abilităţi pro-sociale”, s-a arătat în acelaşi comunicat!