Exces de zel sau etica muncii? Topul celor mai dedicaţi angajaţi din LUME

Unii oameni simt, probabil, că merită o medalie doar pentru că se ridică din pat și merg la muncă în fiecare zi, dar numai câţiva dintre ei merită într-adevăr una. Mai jos sunt 6 exemple de oameni extrem de dedicaţi muncii lor.

27 mart. 2013, 07:01
Exces de zel sau etica muncii? Topul celor mai dedicaţi angajaţi din LUME

1. Nu şi-a luat niciodată concediu medical

Deborah Ford, în vârstă de 64 de ani, din Detroit, lucrător poștal, care s-a pensionat recent, nu a folosit nicio singură zi de concediu medical în cei 44 de ani muncă. Pentru programări la doctor, ea îşi lua zile din concediul de odihnă și atunci când se simţea rău susţine că îşi revenea repede în formă maximă. La sfârșitul carierei sale dedicate, Ford a acumulat un concediu medical de 4508 de ore.

2. 300 de kilometri până la muncă

Cu excepţia cazului în care lucrezi de acasă, sunt şanse să trebuiască să suporţi o navetă cu siguranţă neplăcută spre locul de muncă. Nimic nu se poate compara însă cu situaţia lui Dave Givens. În 2006, rezidentul din Mariposa, California, a câștigat premiul pentru „cea mai lungă navetă din America”, atunci când firma de anvelope Midas a căutat angajatul care a străbatut cei mai mulţi kilometri pentru a merge la muncă, potrivit The Week. Din ferma lui din Mariposa, Givens conduce 300 de kilometri până la slujba sa de la Cisco Systems, Inc, în San Jose. Inginerul electric a efectuat această călătorie de 600 de kilometri dus întors, ceea ce echivalează cu un total de șapte ore de condus zilnic, timp de 17 ani. „Am un loc de muncă bun și familia mea iubește ferma locul unde trăim”, a spus Givens. „Deci, aceasta este singura soluție.”

3. O viață dedicată muncii

Rosei Siracuza Richardone „i-a plăcut să lucreze doar la magazinul Macy’s”, spune vice-preşedintele Robin Sala despre angajata în vârstă de 92 de ani. Richardone s-a retras de la Macy’s în septembrie 2012 după ce a lucrat într-o gamă variată de funcții de la prima ei slujba, la vârsta de 17 ani, în departamentul de conturi – pe vremea când nu existau carduri de credit – până la poziția ei finală în cadrul grupului de paradă și de divertisment. Pentru a onora cei 70 de ani împreună cu compania acum câțiva ani, managementul Macy’s a aranjat ca Richardone să taie panglica roșie la lansarea celebrei parade de Ziua Recunoștinței. Dacă nu ar fi avut un şold rupt, angajata ar fi muncit chiar şi acum.

4. Cel mai muncitor şomer

Poate nu știi de Justin Knapp, dar eşti probabil familiarizat cu munca lui. Knapp, în vârstă de 30 de ani, este un editor voluntar de pe Wikipedia, și în aprilie anul trecut a devenit prima persoană care a finalizat un milion modificări în enciclopedia on-line. Knapp s-a înregistrat ca editor în 2005 și acum își petrece mai multe ore pe zi editând și adăugând articole pe Wikipedia. „Editarea acestor proiecte este relaxantă”, a declarat Knapp. Knapp nu este plătit pentru munca sa, dar el reuşeşte să se descurce financiar cu locuri de muncă temporare, în timp ce învaţă pentru a termina facultatea de asistenţă medicală de la Universitatea din Indiana.

5. Cel mai dedicat voluntar

Don Moss este cel mai dedicat voluntar din lume. Începând cu anul 2010, Centrul de Voluntariat de la Universitatea Baptistă Wake Forest a cronometrat mai mult de 47.000 de ore de muncă în folosul comunităţii pentru Don Moss, stabilind un nou record mondial Guinness pentru timpul său. În ultimii 28 de ani, Moss a lucrat la Wake Forest de luni până joi, 48 de ore pe săptămână. Motivul pentru dedicarea dovedită de bărbatul de 63 de ani este unul personal. În 1980, Moss a fost implicat într-un accident grav şi a petrecut trei luni în comă, cu un traumatism cranian major. Medicii nu credeau că el se va reface și, după ce s-a trezit, specialiştii au spus că niciodată nu va mai putea să meargă din nou. Dar Moss a sfidat toate așteptările și acum, după ce a fost încurajat să se ofere voluntar în timpul liber, el e rareori inactiv.

6. Cea mai muncitoare mamă

Helen Wright crede că are totul – îşi iubeşte jobul de directoare la o şcoală britanică exclusiv pentru fete, și a avut timp să se bucure de frumoasa ei familie în acelaşi timp. Dar, într-o dimineață, în februarie 2010, când Wright era însarcinată cu al treilea copil, ea a intrat în travaliu. Într-o oră ea a născut copilul, o fată pe nume Jessica, și până la prânz, Wright era din nou la locul de muncă, cu tot cu bebeluşul. Dar asta nu a fost nimic nou pentru ea. Ea nu a avut niciodată un concediu de maternitate pentru oricare dintre copiii ei. Al doilea copil s-a născut într-o vineri, iar Wright a fost din nou la locul de muncă de luni. Wright spune că vrea sa fie un model pentru elevele sale şi să le arate că și ele pot avea o carieră și o familie în același timp. Calea rareori bătătorită de a aduce copilul la locul de muncă este, spune Wright, opțiunea pe care mai multe femei ar trebui să o ia în considerare.