EXCLUSIV | Cel mai mare spam din România: „Lenjerii de Pat – Premium Pucioasa”! Inbox-ul românilor bombardat zilnic de o afacere suspectă. Cine se află în spatele înșelăciunii de zile mari

De fiecare dată când ne accesăm mail-ul suntem bombardați cu sute de mesaje de tip spam, de la companii și comercianți la care nu ne-am abonat niciodată. Cei mai „faimoși” sunt, fără discuții, cei de la „Lenjerii de Pat - Premium Pucioasa”. Mai mult de jumătate dintre români primesc zilnic sute de mesaje de la această companie. Cine sunt cei care se află în spatele acestei afaceri și cât de veridică este. Pe parcursul următorului articol, încercăm să analizăm aceste aspecte.
Filip Stan
22 oct. 2023, 17:57
EXCLUSIV | Cel mai mare spam din România: „Lenjerii de Pat - Premium Pucioasa”! Inbox-ul românilor bombardat zilnic de o afacere suspectă. Cine se află în spatele înșelăciunii de zile mari
EXCLUSIV | Cel mai mare spam din România: „Lenjerii de Pat - Premium Pucioasa”! Inbox-ul românilor bombardat zilnic de o afacere suspectă. Cine se află în spatele înșelăciunii de zile mari

Spam-ul este la ordinea zilei. Inbox-ul mail-ului nostru se umple, zi de zi, cu sute de oferte de la companii și firme la care nu te-ai abonat niciodată. Totuși, de departe, cei mai insistenți, cei care merită, fără niciun dubiu, titlul de „Cel mai mare spam din România” sunt cei de la „Lenjerii de Pat – Premium Pucioasa”. Conform unui sondaj realizat de noi, pe rețelele de socializare, cel puțin 61% dintre români au primit, măcar o dată în viață, acest mail.

Citește și: Românii au fost detronați! Cine este animalul care consumă mai mult alcool decât un om. Se cinstește în fiecare seară și nu se îmbată niciodată

Totuși, cine sunt cei care se află în spatele mail-urilor „Lenjerii de Pat – Premium Pucioasa” și cum au reușit să împânzească mail-urile românilor, cu sute de mesaje zilnice, rămâne o enigmă. La acest moment, dacă accesăm site-ul, din mesajul primit pe mail, vom fi redirecționați către un site numit „Lenjerii de Lux”, iar la o scurtă căutare în Google, aflăm că acest site a fost „lansat” în urmă cu doar două luni, lucru care automat ne ridică o serie de semene de întrebare.

Acest lucru se întâmplă deoarece șirul interminabil de mail-uluri a început să își facă simțită prezența în Inbox-ul românilor cu multă vreme în urmă. Putem deduce de aici faptul că cei care se află în spatele acestui spam masiv regenerază site-ul în mod constant, sub diferite denumiri.  Din această descoperire decurge o altă întrebare extrem de importnată: În ce măsură este legală această afecere și cât de veridic este în realitate?

Dacă analizăm cu atenție site-ul celor de la „Lenjerii de Pat – Premium Pucioasa” vom observa o mulțime de lucruri cel puțin suspecte. În primul rând, nu există date despre firma în cauză. De unde sunt? Cum se numește în mod oficial SRL-ul, numărul de angajați, cifra de afaceri sau profitul? Toate acestea rămân un mister. Singurele informații care sunt disponibile pe site se rezumă la o adresă de mail și un număr de telefon (La care, apropo, nu răspunde nimeni. Știm acest lucru datorită încercărilor noastre multiple de a-i contacta, dar și conform recenziilor lăsate de clienți).

Undeva, bine ascunse, într-un colțișor, se află și „Politica de returnare” și cea „Politica de confidențialitate”, pe care nu știm în ce măsură o respectă cineva. Dacă parcurgem cele câteva rânduri vom observa un text formal, care însă nu dezvăluie nici cel mai mic detaliu despre cine sunt, de fapt, cei din spatele mail-urilor „Lenjerii de Pat – Premium Pucioasa”. Nu există vreo adresă, un showroom sau măcar detalii despre proveniența produselor pe care le comercializează.

Din seria spam-ului de pe mail cu așa-zise firme care vând lenjerii de pat, mai remarcăm și „Fabrica de așternuturi Pucioasa”. Și ei practică același tip de marketing agresiv. Mai mult, nu avem nicio garanție că în spatele sutelor de site-uri care comercializează acest tip de produse, chipurile din Pucioasa, nu se află aceleași persoane. Site-urile sunt extrem de similare, produsele vândute la fel, iar lipsa de transparență parte un criteriu obligatoriu pentru aceste domenii.

De altfel, dacă citim ce scrie la categoria „Termeni și condiții” vom observa că vrând, nevrând, cei care acceptă să cumpere de la ei, își asumă automat lipsa lor de transparență:

„2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic, Facebook sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.”, după cum se arată pe site-ul menționat.

De asemenea, dacă ne continuăm lectura pe site-ul menționat vom observa că este pusă în discuție și problematica mail-ulrilor spam, despre care aceștia afirmă următoarele:

9.1. Newsletterele Fabricadeasternuturi.ro sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de Fabricadeasternuturi.ro. Astfel, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.

9.2. In momentul in care, Clientul isi creaza un Cont pe Site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere.

Clientul isi poate modifica optiunea cu privire la acordul emis catre Vanzator in orice moment:

9.2.1. Prin contactarea Fabricadeasternuturi.ro in acest sens.

9.2.2. Prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la Vanzator.

9.3. Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document.”

Totuși, mai devreme sau mai târziu, acestea reapar ca prin minune, iar oamenii au început să își pună o serie de întrebări. Pe platforma de socializare Reddit s-a deschis o discuție în acest sens.

„Este legal ca firme in toata regula sa trimita Spam-uri catre emailuri furate? Am un email pe care nu am intrat de 4-5 ani si primesc de curand o oferta pe mail de la Fabrica de Asternuturi Pucioasa si le-am dat un email si i-am intrebat de unde au adresa aia de email si sa nu mai imi dea emailuri. Dupa cateva zile primesc iar o oferta de la ei. E legal sa foloseasca adrese de email furate? Pot face plangere?”, a fost mesajul postat de un utilizator.

Internauții au pornit o întreagă discuție pe acest subiect, dat fiind că foarte multă lume se află în această situație.

„Fix azi am început sa primesc și eu tot de la așternuturi Pucioasa + încă o firma similară.”, „Si la astia trebuie sa dai de doua ori unsubscribe. Am dat prima oara si tot am primit mailuri de la ei. Abia a doua oara a mers”, „Sau rebranduit din Fabrica de așternuturi sau și mai demult Fabrica de textile, mereu le vad mailurile în folderul de spam… Ajung acolo automat”.

Pe de altă parte, au existat persoane care au încercat să ofere și o serie de soluții pentru rezolvare acestei probleme, însă se pare că oricâte reclamații ar fi făcute în acest sens, lenjeriile de la Pucioasa reușesc să își regasească cumva locul în Inbox-ul nostru.

Separat de acest aspect, cei care au decis totuși să apeleze la serviciile lor au avut parte de experiențe extrem de neplăcute. Acest lucru se poate vedea la secțiunea de recenzii de pe pagina de Facebook a celor de la „Lenjerii de Pat – Premium Pucioasa”.

Citește și: Cine este Tanti Nelly, bunica care a rupt TikTok-ul în două! Femeia știe pe de rost melodiile celor mai cunoscuți trapperi din România

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Stațiunea de pe litoralul românesc unde o noapte de cazare costă doar 35 de lei. E adorată de români, iar bugetul e unul prietenos
Capital.ro
Ungurii ne dau clasă. Succes imens chiar în inima României. Ce au făcut în Transilvania
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Anunțul zilei! Ai 6 luni la dispoziție să soliciți mai mulți bani de la Guvern
Adevarul
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Dan Negru se agață de suferința lui Florin Piersic. Nu se obișnuiește cu anonimatul
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mama tinerei moarte în accidentul de la Codăești a cedat! Aștepta să își vadă fiica în rochie de mireasă, dar Ionela s-a întors acasă în sicriu
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță o lună iunie cum nu prea a mai fost în România. Prognoză completă iunie 2024
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Apar noi ajutoare pentru persoanele cu dizabilități: Ministrul Muncii „Pot fi construite de la zero servicii sociale care să susţină aproape 5.000 de persoane cu dizabilități să aibă un trai independent.”
Capital.ro
Obligatoriu pentru toți proprietarii de terenuri. Legea se aplică peste tot în România
StirileBZI
Se dau salarii de 6.000 de lei în România! Ce condiții trebuie să îndeplinești
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Tradiții, obiceiuri și superstiții de Sfinții Împărați Constantin și Elena: Pomană pentru cei adormiți și ajutor pentru cei în nevoie
MediaFlux
DOCUMENTUL pentru RECALCULAREA PENSIEI! Trebuie COMPLETAT OBLIGATORIU
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'