EXCLUSIV Claudiu Târziu aruncă bomba în politica românească: „Diana Şoşoacă a ajuns parlamentar printr-un şantaj”

Senatoarea Diana Şoşoacă a fost exclusă miercuri din Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), iar în zilele care au urmat numeroase acuze au fost lansate atât de avocată, cât şi de foştii ei colegi de partid.

12 feb. 2021, 23:48
EXCLUSIV Claudiu Târziu aruncă bomba în politica românească: „Diana Şoşoacă a ajuns parlamentar printr-un şantaj”

Claudiu Târziu, co-președintele AUR, a șocat, vineri seara, când a prezentat modalitatea prin care Diana Șoșoacă a ajuns senatoare din partea AUR. Târziu a declarat la România TV că doar el și încă un membru din conducerea AUR nu au dorit-o pe Șoșoacă pe listele pentru parlamentare, dar liderii AUR au cedat la un ”șantaj emoțional”.

„Ea a ajuns parlamentar printr-un șantaj emoțional făcut de mari inventatori și profesori mari ai României: Alexandru Stănilă, Iulian Cornet și Florin Colceag. Au insistat foarte mult ca și ea să fie pe liste, din partea Partidului Neamului Românesc. Eu m-am opus, nu eram de acord cu stilistica dânsei. Un singur coleg s-a mai opus cu vehemență, restul au spus că poate e bine să strângem rândurile cu toți naționaliștii, cu toți creștinii. Mi-am călcat pe inimă și rău am făcut.

EXCLUSIV Claudiu Târziu explică felul în care ar mai putea fi de partea Dianei Şoşoacă

Ne-am înșelat în privința ei. Nu a avut tracțiune electorală. Ea a luat 20.000 de voturi la Iași, iar soția mea a luat tot 20.000 de voturi la Bacău, unde nu a locuit, dar nu a intrat, pentru că așa a fost la redistribuire. Dacă Diana Șoșoacă era așa de puternică, lua voturile care sunt în dreptul unui senator, 40-50.000 de voturi. Dacă era așa puternică, băga partidul din care provine, Neamul Românesc, în Parlament.

George Simion a susținut-o!”, a spus Claudiu Târziu.

Târziu s-a referit şi la declaraţia colegului său, George Simion, care a spus că, deşi Şoşoacă nu mai aste parte din AUR, o va susţine în continuare. Târziu a spus că Simion se referea la faptul că, dacă senatoarea va lupta pentru naţionalism şi credinţă, sigur că drumurile li se vor mai intersecta, acestea fiind şi principalele crezuri ale membrilor AUR.

De cealaltă parte, Diana Şoşoacă nu a fost la fel de conciliantă, atunci când a fost întrebată, la România TV, dacă vede vreo cale de revenire în partidul care a propulsat-o în Parlament.

„Singura cale de împăcare între mine si AUR este ca domnii Lavric, Claudiu Târziu şi Dan Tănasă să fie excluşi din partid.”, a declarat Diana Şoşoacă, joi seară, exclusiv pentru Romania TV.

Citeşte şi: Traian Băsescu dă de pământ cu guvernul Cîţu: „Înseamnă că suntem tâmpiţi cu bugetul ăsta. Păi, Cîţu ori e prim ministru, ori e glugă de coceni? Ca să ştim cum îi spunem”