EXCLUSIV | Coldea și acoliții săi nu scapă! Jurnalista Iosefina Pascal a depus plângere penală împotriva găștii fostului director SRI care comite infracțiuni pe bandă rulantă. ”Autoritățile ar fi trebuit să se autosesizeze”

Recent s-a creat o întreagă operațiune jurnalistică privind afacerile murdare ale săgeților generalului Coldea. Doi dintre interpușii săi s-au autodenunțat, afirmând că au clonat site-ul unei reputate agenții de presă și au arătat ce afaceri de succes derulează ei în Federația Rusă. Astăzi, jurnalista Iosefina Pascal, împreună cu avocata sa, au fost prezente în fața sediului DIICOT, acolo unde intenționau să depună plângere penală împotriva grupului infracțional, însă, după spusele acestora, instituțiile statului român nu își fac datoria.

22 mart. 2024, 13:31
EXCLUSIV | Coldea și acoliții săi nu scapă! Jurnalista Iosefina Pascal a depus plângere penală împotriva găștii fostului director SRI care comite infracțiuni pe bandă rulantă. ”Autoritățile ar fi trebuit să se autosesizeze”

Astăzi, la data de 22 martie, Iosefina Pascal și avocata sa, au fost prezente în fața sediului DIICOT, acolo unde intenționau să depună plângere penală împotriva acoliților lui Florian Coldea, care au recunoscut public, faptul că au clonat site-ul agenției internaționale de presă Reuters.

Citește și ANCHETĂ EXPLOZIVĂ: Afacerile murdare pe care acoliții lui Coldea le fac în Rusia! Ce face DIICOT după infracțiunile cibernetice pe bandă rulantă și operațiunile de clonare a site-ului unei mari agenții de știri pe care gruparea fostului director SRI încearcă să le ascundă

Mai mult decât atât, cei doi români s-au folosit de identitățile a doi jurnaliști străini și le-au oferit informații false cu scopul de a disimula afacerile murdare în care erau implicați.

În jurul orei 12.00, astăzi, la data de 22 martie, în fața sediului DIICOT, jurnalista Iosefina Pascal a fost prezentă, alături de avocata sa, pentru a depune plângere penală împotriva acoliților lui Florian Coldea.

Cei doi infractori cibernetici, pentru că așa pot fi numiți, odată ce au recunoscut public faptul că au clonat site-ul agenției internaționale de presă Reuters și nu numai, ar trebui să fie trași la răspundere, lucru care nu se întâmplă, deși de o lună cazul acesta este mediatizat în presă.

Jurnalista a încercat să depună o plângere penală pentru destructurarea rețelei infracționale care a răspândit informații false jurnaliștilor, după care i-a amenințat pe respectivii, însă, din păcate, autoritățile nu se implică suficient în siguranța statului.

„Noi românii avem o vorbă, avem program de gravide, gravidele să știți că în România au zilnic program, minim 4 ore. DIICOT are program două zile pe săptămână, de la 10 la 12, deci dacă ți se întâmplă ceva în afara programului lor, să zicem joi la ora 13, trebuie să te ții ca să vii să depui plângere. Am cerut și audiență, ni s-a refuzat și asta.

Dacă cineva crede că ne va împiedica să depunem această plângere se înșală. Ceea ce se întâmplă în statul român, pe salarii grase, cu bani și cu pensii, că nu are nimeni nimic nici cu pensiile lor nici cu salariile lor, tot ce li se cere este să își facă treaba. Dacă ei consideră că își fac treaba față de cetățeni stând la serviciu două ore câte două zile pe săptămână, program cu publicul, se înșală amarnic. Să nu vină după să spună că nu au aia, nu au aia, în condițiile în care chiar și la Parchetul General există program măcar câteva ore în fiecare zi”, a declarat avocata Iosefinei Pascal.

”Ar fi trebuit să se autosesizeze”

De asemenea, jurnalista Iosefina Pascal este hotărâtă să depună plângerea penală, vitală pentru ceea ce înseamnă siguranța presei naționale.

Problema este că susținerea din partea autoritățile din România nu pare a fi de partea dreptății, susține renumita jurnalistă.

„Suntem aici legat un fake news care e menit să pună în pericol siguranța națională, așa cum se regăsește și în plângerea penală ce urmează a fi depusă, în ciuda a tuturor obstacolelor. Foarte grav este că acest oameni au făcut acest fake news, folosind multiple falsuri în înscrisuri și falsuri informatice folosind identități false, inclusiv a unor jurnaliști de renume de la Reuters.

Dacă pot face în statul român, în anul electoral, în contextul geopolitc în care ne aflăm, astfel de falsuri, cu privire la situația războiului din Ucraina, cu privire la posibila implicare a statului român în războiul din Ucraina, eu cred că se poate orice.

Această plângere nu e despre mine, ci despre situația de vulnerabilitate în care se află presa și despre situația în care statul român prin instituțiile sale nu își face treaba. La câte dezvăluiri am făcut de o lună de zile, și eu și colegii din presă, ar fi trebuit să se autosesizeze cu privire la faptele lor nu numai la faptele pe care le sesizăm.

Citește și Monstruoasa rețea-caracatiță a lui Florian Coldea. Victor Ciutacu: „Așa au erupt, din nimic, tinerii multimilionari care dau de-a dura cu banii, sfidează realitățile și oamenii obișnuiți”

Aceștia au ieșit în spațiul public și au recunoscut că au clonat site-ul Reuters, că au creat documente false, în principiu de asta, repet, ar fi trebuit să se autosesizeze, nu e nimic complex. Sigur că acum grupul infracțional organizat trebuie anchetat și cu siguranță vom cere extinderea cercetărilor penale și pentru celelalte fapte grave pe care le-am sesizat de-a lungul acestei luni”, a declarat Iosefina Pascal,