EXCLUSIV | Coldea și acoliții săi nu scapă! Jurnalista Iosefina Pascal a depus plângere penală împotriva găștii fostului director SRI care comite infracțiuni pe bandă rulantă. ”Autoritățile ar fi trebuit să se autosesizeze”

Recent s-a creat o întreagă operațiune jurnalistică privind afacerile murdare ale săgeților generalului Coldea. Doi dintre interpușii săi s-au autodenunțat, afirmând că au clonat site-ul unei reputate agenții de presă și au arătat ce afaceri de succes derulează ei în Federația Rusă. Astăzi, jurnalista Iosefina Pascal, împreună cu avocata sa, au fost prezente în fața sediului DIICOT, acolo unde intenționau să depună plângere penală împotriva grupului infracțional, însă, după spusele acestora, instituțiile statului român nu își fac datoria.
Filip Stan
22 mart. 2024, 13:31
EXCLUSIV | Coldea și acoliții săi nu scapă! Jurnalista Iosefina Pascal a depus plângere penală împotriva găștii fostului director SRI care comite infracțiuni pe bandă rulantă. ”Autoritățile ar fi trebuit să se autosesizeze”

Astăzi, la data de 22 martie, Iosefina Pascal și avocata sa, au fost prezente în fața sediului DIICOT, acolo unde intenționau să depună plângere penală împotriva acoliților lui Florian Coldea, care au recunoscut public, faptul că au clonat site-ul agenției internaționale de presă Reuters.

Citește și ANCHETĂ EXPLOZIVĂ: Afacerile murdare pe care acoliții lui Coldea le fac în Rusia! Ce face DIICOT după infracțiunile cibernetice pe bandă rulantă și operațiunile de clonare a site-ului unei mari agenții de știri pe care gruparea fostului director SRI încearcă să le ascundă

Mai mult decât atât, cei doi români s-au folosit de identitățile a doi jurnaliști străini și le-au oferit informații false cu scopul de a disimula afacerile murdare în care erau implicați.

În jurul orei 12.00, astăzi, la data de 22 martie, în fața sediului DIICOT, jurnalista Iosefina Pascal a fost prezentă, alături de avocata sa, pentru a depune plângere penală împotriva acoliților lui Florian Coldea.

Cei doi infractori cibernetici, pentru că așa pot fi numiți, odată ce au recunoscut public faptul că au clonat site-ul agenției internaționale de presă Reuters și nu numai, ar trebui să fie trași la răspundere, lucru care nu se întâmplă, deși de o lună cazul acesta este mediatizat în presă.

Jurnalista a încercat să depună o plângere penală pentru destructurarea rețelei infracționale care a răspândit informații false jurnaliștilor, după care i-a amenințat pe respectivii, însă, din păcate, autoritățile nu se implică suficient în siguranța statului.

„Noi românii avem o vorbă, avem program de gravide, gravidele să știți că în România au zilnic program, minim 4 ore. DIICOT are program două zile pe săptămână, de la 10 la 12, deci dacă ți se întâmplă ceva în afara programului lor, să zicem joi la ora 13, trebuie să te ții ca să vii să depui plângere. Am cerut și audiență, ni s-a refuzat și asta.

Dacă cineva crede că ne va împiedica să depunem această plângere se înșală. Ceea ce se întâmplă în statul român, pe salarii grase, cu bani și cu pensii, că nu are nimeni nimic nici cu pensiile lor nici cu salariile lor, tot ce li se cere este să își facă treaba. Dacă ei consideră că își fac treaba față de cetățeni stând la serviciu două ore câte două zile pe săptămână, program cu publicul, se înșală amarnic. Să nu vină după să spună că nu au aia, nu au aia, în condițiile în care chiar și la Parchetul General există program măcar câteva ore în fiecare zi”, a declarat avocata Iosefinei Pascal.

”Ar fi trebuit să se autosesizeze”

De asemenea, jurnalista Iosefina Pascal este hotărâtă să depună plângerea penală, vitală pentru ceea ce înseamnă siguranța presei naționale.

Problema este că susținerea din partea autoritățile din România nu pare a fi de partea dreptății, susține renumita jurnalistă.

„Suntem aici legat un fake news care e menit să pună în pericol siguranța națională, așa cum se regăsește și în plângerea penală ce urmează a fi depusă, în ciuda a tuturor obstacolelor. Foarte grav este că acest oameni au făcut acest fake news, folosind multiple falsuri în înscrisuri și falsuri informatice folosind identități false, inclusiv a unor jurnaliști de renume de la Reuters.

Dacă pot face în statul român, în anul electoral, în contextul geopolitc în care ne aflăm, astfel de falsuri, cu privire la situația războiului din Ucraina, cu privire la posibila implicare a statului român în războiul din Ucraina, eu cred că se poate orice.

Această plângere nu e despre mine, ci despre situația de vulnerabilitate în care se află presa și despre situația în care statul român prin instituțiile sale nu își face treaba. La câte dezvăluiri am făcut de o lună de zile, și eu și colegii din presă, ar fi trebuit să se autosesizeze cu privire la faptele lor nu numai la faptele pe care le sesizăm.

Citește și Monstruoasa rețea-caracatiță a lui Florian Coldea. Victor Ciutacu: „Așa au erupt, din nimic, tinerii multimilionari care dau de-a dura cu banii, sfidează realitățile și oamenii obișnuiți”

Aceștia au ieșit în spațiul public și au recunoscut că au clonat site-ul Reuters, că au creat documente false, în principiu de asta, repet, ar fi trebuit să se autosesizeze, nu e nimic complex. Sigur că acum grupul infracțional organizat trebuie anchetat și cu siguranță vom cere extinderea cercetărilor penale și pentru celelalte fapte grave pe care le-am sesizat de-a lungul acestei luni”, a declarat Iosefina Pascal,

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!