EXCLUSIV Cum a fost ameninţat Ioan Crişan să-şi vândă afacerea. Dezvăluiri halucinante ale unui apropiat: „Se intenționează intimidarea familiei. În mod sigur fiica va prelua afacerea, iar ei i se va spune: dacă nu o cedezi, vei ajunge ca taică-tău: pulverizată!”

Afaceristul Ioan Crişan a fost victima mafiei, este de părere un prieten apropiat al acestuia. Bărbatul, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, spune că mafia din România încearcă să pună mâna pe afacerile profitabile din România, pe care, ulterior, să le transforme în afaceri imobiliare.

02 iun. 2021, 21:22
EXCLUSIV Cum a fost ameninţat Ioan Crişan să-şi vândă afacerea. Dezvăluiri halucinante ale unui apropiat: „Se intenționează intimidarea familiei. În mod sigur fiica va prelua afacerea, iar ei i se va spune: dacă nu o cedezi, vei ajunge ca taică-tău: pulverizată!”
Ioan Crişan, la ferma cu somn african pe care o deţinea. Sursa FOTO: Libertatea

Cum a fost ameninţat Ioan Crişan să-şi vândă afacerea. Ioan Crișan era un cunoscut om de afaceri în zona Aradului, deţinând una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est. În unele bazine ale fermei fuseseră aduși și crocodili. În opinia prietenului afaceristului arădean, Ioan Crişan ar fi căzut în plasa unor escroci care vor să pună mâna pe afacerea lui.

„România va rămâne la periferia Europei atât timp cât aceste structuri politice de tip mafiot vor rămâne la putere în România. Și au pus ochii pe această afacere. De vreo zece ani se caută ca domnul Crișan să fie convins să vândă afacerea. Pentru că acolo, cineva din zonă dorește să facă o stațiune tip Băile Felix. Adică, să distrugă ce mai e pe acolo, acea producție de somn african și acel puț de apă geotermală să fie piesa de bază pentru o asemenea investiție turistică.

Citeste si Ultimele imagini cu Ioan Crişan în viaţă. Ce a făcut afaceristul înainte să moară

După ce domnul Crișan a cumpărat acest activ a căutat soluții, să facă ceva cu terenul. Dar, ideile se învârteau în jurul acelui puț. Ce poate face cu acel puț cu apă geotermală? Pentru ca astăzi să forezi un asemenea puț ai nevoie de 1,5 milioane de euro – 3 milioane de euro. Deci, acel puț este vital pentru unele afaceri.

În opinia mea, toate acele variante cu țigările, cu alte afaceri în care a fost implicat sunt nereale. Acest om își gestiona cu responsabilitate, cu îndemânare, cu pricepere, cu pasiune întreaga afacere. Era creierul afacerii.

Cum a fost ameninţat Ioan Crişan să-şi vândă afacerea: „Omul a căzut în plasa acestor escroci care au vrut și vor în continuare să îi fure afacerea”

Cum a fost ameninţat Ioan Crişan să-şi vândă afacereaRomânia a fost și este condusă și în acest moment de structuri de tip mafiot. Dar un tip mafiot care nu este asemănător cu cel din Italia. Aceste structuri de tip mafiot în care sunt și oameni politici și judecători și procurori și directori de la Finanțe, de la Garda Financiară. Acești oameni au căutat în urmă cu 10, 20 de ani să pună mâna pe cele mai profitabile afaceri. După ce au pus mâna, de cele mai multe ori prin intermediari, afacerile respective le-au falimentat și le-au transformat în afaceri imobiliare.Omul a căzut în plasa acestor escroci care au vrut și vor în continuare să îi fure afacerea. Sunt mai multe metode prin care poți să furi afacerea unui asemenea investitor. Una din metode este să îl convingi să ia un credit de la bancă, să îl convingi să cumpere utilaje să câștige mai mulți bani. După ce a luat acel credit, afacerea e falimentată intenționat de cei care sunt în apropiere și cineva se duce și ia în mod intenționat creanțele de la bancă.Citeste si O nouă pistă în ancheta atentatului de la Arad. Ioan Crişan ar fi fost omorât cu o bombă artizanală produsă în SerbiaO altă variantă este asocierea. El s-a ferit de asociere în permanență. Te asociezi cu cineva, 50-50%, el vine cu o sumă mare de bani, vezi un viitor luminos al afacerii, după care te trezești că ai făcut, instigat de acea persoană, o ilegalitate în finanțe și te trezești cu procurorul la ușă care te ia și te reține”,

este de părere apropiatul afaceristului din Arad.

Intimidări la adresa familiei afaceristului

Totodată, bărbatul are convingerea că, de-acum înainte, se vor face presiuni asupra familiei să cedeze afacerea, mai cu seamă asupra fiicei care va fi moştenitoarea directă.

„Se intenționează intimidarea familiei. În mod sigur fiica va prelua afacerea, iar ei i se va spune: dacă nu cedezi afacerea și îți umblă gura, vei ajunge cum a ajuns taică-tău! PULVERIZATĂ! Și atunci afacerea, în scurt timp, va ajunge pe mâna altora. Și nu vor mai crește sturioni sau crocodili și acolo vom vedea o stațiune frumoasă cu câteva hoteluri, cu câteva piscine acoperite și așa mai departe”, adaugă bărbatul.