EXCLUSIV Dana Budeanu, dezvăluiri explozive privind achiziţia dozelor de vaccin anti-covid: „Acest stat amărât mai are de platit 700 de milioane de euro”

Dana Budeanu a făcut noi dezvăluiri explozive, la România Tv, privind achiziţia dozelor de vaccin împotriva coronavirusului.

30 apr. 2022, 22:45
EXCLUSIV Dana Budeanu, dezvăluiri explozive privind achiziţia dozelor de vaccin anti-covid: „Acest stat amărât mai are de platit 700 de milioane de euro”

Dana Budeanu, dezvăluiri explozive privind achiziţia dozelor de vaccin anti-covid. Creatoarea de modă a declarat, la România Tv, că statul român mai are de plătit 700 de milioane de euro pe vaccinuri anti-covid.

Dana Budeanu, dezvăluiri explozive la România Tv

Designerul a dezvăluit, sâmbătă seară, la România Tv, că statul român avea dreptul să refuze achizitia suplimentară de vaccinuri anti-covid.

Citeşte şi Polonia refuză să plătească şi să primească noi livrări de vaccinuri anti-Covid

„Aceasta tara, acest stat amarat, mai are de platit 700 de milioane de euro pe vaccinuri anti-covid contractate, cu pistolul la cap, ca nu inteleg cum.  E o dementa sa cumperi atatea doze, ca nu ai pentru ce.

Va spun eu care este manevra. Noi ramanem angrenati cu 700 de milioane de euro, lasati restul de 60 de milioane de doze pe care le-am luat în primii doi ani. Noi va trebui să plătim suma asta, problema este că nu mai putem să o plătim pe vaccin, că nu mai avem boala lui calache.  Noi trebuie sa dam aceasta suma. Suntem obligati sa platim aceasta suma.

Aceste sume puteau sa nu fie plătite. In memorandum scrie ca in luna mai, domnul Cîţu, domnul Barna şi doamna Mihaila puteau sa spună în termen de cinci zile lucratoare ca am luat 60 de milioane, avem, nu mai cumparam.

Aveam termen cinci zile sa refuzam aceasta achizitie de doze in plus. Sa plătească Cîţu cu Barna si cu Mihăila”, a declarat Dana Budeanu la România Tv.

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă a afirmat că, în timpul mandatului său, de câte ori s-au aprobat noi comenzi de vaccinuri anti-COVID, a decis să se comande numărul minim pe care acordurile îl permiteau.

„În mandatul meu, surplusul de Pfizer şi Moderna a fost vândut la timp (…) iar banii au intrat în bugetul statului. E adevărat, e foarte multă muncă. Şi ştim cu toţii că domnul ministru se simte mult mai confortabil prin fotoliile televiziunilor, în faţa camerelor, decât la biroul din minister.

PSD, unul dintre groparii campaniei de vaccinare, începe din nou să facă vâlvă încercând să acopere furtuna de incompetenţă şi lene care se aude de la multe străzi distanţă dinspre sediile ministerelor”, a afirmat Ioana Mihăilă într-o postare pe Facebook.

Ea a susţinut că actualul ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, „cu securea celor peste 1 milion de vaccinuri expirate pe care le putea vinde sau dona deasupra capului, se străduieşte să arunce vina în altă parte”.

„Vaccinurile care au expirat au fost comandate înainte ca vreun ministru USR să se afle la guvernare. Şi că prin acordul dintre Comisia Europeană, statele membre şi producătorii de vaccinuri, ţările Uniunii Europene s-au obligat să comande în avans vaccinuri de la mai mulţi producători, pentru ca aceştia să poată să finalizeze într-un timp record dezvoltarea şi producţia de vaccinuri împotriva COVID-19.

Aceste comenzi au fost plasate la finalul anului 2020, iar în timpul mandatului meu, de câte ori s-au aprobat noi vaccinuri am decis să comandăm numărul minim pe care acordurile îl permiteau”, a mai precizat Mihăilă.

Citeşte şi Alexandru Rafila vrea renegocierea contractelor privind achiziţia vaccinurilor împotriva COVID-19