EXCLUSIV Dana Budeanu insistă cu armata obligatorie: „Pai la noi bărbaţii umblă cu gleznele prin oraş şi cică să luptăm cu Putin? Păi cine?”

Dana Budeanu cere din nou reintroducerea stagiului militar obligatoriu, după cea mai gravă alertă din România de la izbucnirea războiului din Ucraina.

06 sept. 2023, 22:54
EXCLUSIV Dana Budeanu insistă cu armata obligatorie: „Pai la noi bărbaţii umblă cu gleznele prin oraş şi cică să luptăm cu Putin? Păi cine?”

Dana Budeanu a comentat, în exclusivitate la România TV, efectele bucăţilor de dronă căzute pe teritoriul României, implicit al NATO. „Asta cu dronele este o dovada ca nu trebuie sa ne incredem in AI, deci ne trebuie armata obligatorie. Eu vreau sa intreb: vi se pare normal ca de cand acest Putin a invadat sau ce a facut el, de un an si ceva, sa nu se fi decretat armata obligatorie?

Eu sunt femeie, raman acasa. Pai la noi barbatii umbla cu gleznele prin oras si cica sa luptam cu Putin? Pai cine? Eu nu vreau sa ma bat cu rusii. Daca voi vreti sa luptam cu rusii, pai hai, nene, USR, astia care mor cu Zelenski pe piept, sa faca armata obligatorie. Armata e buna. Daca nu, nu mai sustineti razboiul, de ce nu cerem pace? Iohannis, Geoana, sa ceara pace. Lasati-ma cu mascarada asta.

Cine sustine razboiul, sa plece la razboi. Mistocareala asta pe Facebook, timp in care sunt distruse familii si orase. Daca toate tarile NATO se asezau la masa se gasea o solutie.”

Dana Budeanu, după ce a cerut serviciu militar obligatoriu: „Bărbatul ideal nu este fătălău, este cel mai cuminte golan”
„Femeile nu au cum să fie fericite din moment ce ele își doresc un cățel care să alerge prin casă și să facă treburi de femei. Bărbatul trebuie lăsat să fie bărbat. Părerea mea este că femeia distruge de fapt bărbatul.

În Evul Mediu, bărbatul era bărbat. Dacă venea acasă și nu găsea totul țiplă, era nenorocire. Știți de ce se dărâmă societățile în general? Pentru că nu-și respectă fiecare locul, menirea. Dacă femeia și-ar respecta menirea ei pe pământ și bărbatul la fel, am trăi într-o lume fantastică.

Serviciul militar obligatoriu, în tot mai multe ţări din Europa. Ce se întâmplă în România

Femeia este această minune trimisă de Dumnezeu pe pământ pentru a procrea. Femeia ține totul, iar bărbatul trebuie s-o protejeze. Noi trăim invers acum”, a spus cu alt prilej Dana Budeanu.

Ce ţări au introdus armata obligatorie, cine o are pe agendă

Alături de Lituania, Danemarca, Suedia, Norvegia,  Finlanda, Letonia, Austria, Grecia şi Estonia au în prezent o anumită formă de serviciu militar obligatoriu. Polonia va reintroduce serviciul militar obligatoriu din 2024. În Norvegia, din 2015, şi femeile şi bărbaţii sunt obligaţi să urmeze stagiul militar în care să înveţe tehnici elementare de autoapărare, dar doar cei cu aptitudini fizicie excelente sunt instruiţi pe perioade mai îndelungate.

Oficiali din  Marea Britanie, România şi Germania au fost în favoarea stagiului militar din cauza ameninţării tot mai crescute din partea Rusiei.

Franţa a lansat în 2019 o formă de recrutare mai  blândă a tinerilor prin care să urmeze un serviciu civic voluntar.