EXCLUSIV Doina Pană: „Ştiu cine ar fi vrut să mă omoare și prin cine. S-au luat bani grei”

Doina Pană, fost ministru al Mediului, a fost otrăvită cu mercur! Verdictul aparține specialiștilor de la INML și de la Institutul Național de Endocrinologie C. I. Parhon.

25 ian. 2021, 22:47
EXCLUSIV Doina Pană: „Ştiu cine ar fi vrut să mă omoare și prin cine. S-au luat bani grei”

EXCLUSIV Doina Pană! Fostul ministru a declarat, luni seara, în exclusivitate la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, că le-a spus procurorilor pe cine bănuiește că ar sta la tentativa sa de omor, precum și prin cine s-a făcut otrăvirea.

”Eu nu am avut avocat, până acum câteva luni. Am considerat că sunt parte vătămată și că trebuie ca autoritățile statului să mă apere. DIICOT ar putea să schimbe încadrarea în atentat la siguranța statului, nu doar tentativă de omor calificat și grup infracțional organizat. Nu au reușit să mă omoare, dar scopul și l-au atins. Eu din politică am plecat, din guvern am ieșit. Tot ceea ce am vrut eu să fac nu s-a mai făcut, ulterior”, a declarat fostul ministru.

EXCLUSIV Doina Pană: „Eu am indiciile și știu cine ar fi vrut să mă omoare, cine a vrut și prin cine. S-au luat bani grei. Sunt cei din apropierea mea, au fost audiați toți. Sunt probele care dovedesc că am fost otrăvită. Dovezile sunt indirecte legate de cine ar fi putut să facă acest lucru. S-a acționat foarte greoi. Trebuia să se confiște din secunda doi ce aș fi putut consuma, un suc, o apă.

Eu nu am vrut să se ajungă la un scandal internațional, cu un ministru otrăvit. Trebuia să existe o discuție în CSAT pe această temă, dar nu a existat.”, a spus Doina Pană.

Expertizele oficiale confirmă ceea ce Doina Pană bănuia încă din 2019. În timpul mandatului său la Ministerul Apelor și Pădurilor, bistrițeanca a fost otrăvită. Se pare că aceasta a fost otrăvită cu mercur.

Expertizele oficiale confirmă faptul că Doina Pană a fost otrăvită pe vremea când era ministru și conducea Ministerul Apelor și Pădurilor. Se pare că expertizele au fost efectuate de Institutul de Medicină Legală, dar și de către medicii de la Spitalul Parhon din București.

Doina Pană, fost ministru al Apelor şi Pădurilor, a contestat raportul INML în cazul otrăvirii sale cu mercur

Cei din urmă au efectuat o expertiză endocrinologică, care demonstrează că Doina Pană a fost otrăvită intenționat și nu accidental, în urma consumului de fructe de mare. Cantitatea mare de mercur din sânge a arătat că a fost vorba despre o otrăvire intenționată.