EXCLUSIV| Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă, aruncă bomba despre manevrele furnizorilor de energie! Cum sunt furați românii la facturi

Românii sunt furați din nou la facturi! În timp ce majoritatea cetățenilor fac față din ce în ce mai greu creșterii prețurilor, în industria energetică s-a format un adevărat cartel al furnizorilor care cresc prețurile artificial la facturi.

11 dec. 2023, 14:29
EXCLUSIV| Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă, aruncă bomba despre manevrele furnizorilor de energie! Cum sunt furați românii la facturi
Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă, aruncă bomba despre manevrele furnizorilor de energie!

Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă, aruncă bomba despre manevrele furnizorilor de energie! Apar noi informații despre înțelegerile făcute de furnizorii pentru a umfla facturile românilor.

Citește și Facturi mai mari din toamnă. Dumitru Chisăliță: Vom avea o dublare la energie și mai mult decât o dublare la gaze!

Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă, aruncă bomba despre manevrele furnizorilor de energie!

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) are în prezent indicii despre vânzările succesive ale unor cantități de energie electrică pentru a crește prețul la facturi și desfășoară 177 de controale la operatorii economici din sectorul energiei electrice şi gazelor naturale.

­­­”La momentul actual sunt în derulare un număr de 171 de acţiuni de control din care:

77 de acţiuni de control de tip verificare;

45 de acţiuni de control de tip inspecţie, în baza Programului anual de control;

49 de acţiuni de control de tip supraveghere, în baza sesizărilor diverselor structuri din ANRE”, a anunțat ANRE, într-un comunicat de presă.

Cu toate acestea, Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, îi liniștește pe români și spune că în ciuda acestei situații și a tuturor tertipurilor pe care furnizorii le fac pe la spate, românii vor plăti în continuare același preț plafonat.

”Prețurile în momentul de față sunt plafonate asta înseamnă că indiferent câte tertipuri s-ar face în spate, românii plătesc același preț plafonat, stabilit prin OUG 27/2022. Într-adevăr, există această suspiciune, o suspiciune care planează de câteva zile, câteva săptămâni chiar. ANRE este în control și o să prezinte aceste date dacă au fost sau a fost o certitudine. Acum, ce este important este să înțelegem că indiferent de aceste situații, românii plătesc prețul plafonat. Deci, românii nu o să plătească mai mult sau mai puțin, dar există o posibilitate în situația în care s-au întâmplat aceste elemente care nu sunt în concordanță cu normalitatea, s-au făcut vânzări succesive, asta a însemnat că la un moment dat, de la bugetul de stat a trebuit să se plătească niște bani, niște bani care nu erau în concordanță cu realitățile pieței, ci cu aceste artificii care s-au făcut”, a declarat Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, în exclusivitate la RomâniaTV. 

Citește și Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă: „Companiile, care nu vor beneficia de plafonare, vor căuta să-şi recupereze prejudiciul scumpind produsele”