EXCLUSIV | Fostul prefect al Capitalei, sceptic privind înlocuitoarea lui. „Nu cred că vor exista nişte decizii mai curajoase”

Alin Stoica (USR PLUS), fostul prefect al Capitalei, a declarat, vineri, la România TV, că Antonela Ghiţă, care l-a înlocuit la conducerea instituţiei, nu va lua "decizii mai curajoase", pe fondul pandemiei COVID-19. De asemenea, nu exclude să se reîntoarcă la conducerea Prefecturii în cazul în care PNL şi USR PLUS vor pune capăt scandalului din coaliţia de guvernare.

10 sept. 2021, 15:02
EXCLUSIV | Fostul prefect al Capitalei, sceptic privind înlocuitoarea lui. „Nu cred că vor exista nişte decizii mai curajoase”

Într-o intervenţie telefonică la România Tv, Alin Stoica, fostul prefect al Capitalei, a dezvăluit ce va face în următoarea perioadă, după ce premierul Florin Cîţu l-a demis din funcţie.

„Îmi reiau activitatea în mediul privat”, a declarat fostul prefect al Capitalei, la România TV.

De asemenea, Alin Stoica a afirmat că „este o variantă” să revină la conducerea Prefecturii Capitalei.

„Nu am avut niciun fel de presiuni din partea colegilor liberali. În principiu, nu am nimic de reproşat colegilor cu care am lucrat în mod direct”, a precizat Stoica.

Întrebat dacă Antonela Ghiţă îşi va exercita eficient atribuţiile de prefect al Capitalei, Stoica (USR PLUS) a dat de înţeles că nu vor exista „nişte decizii mai curajoase”.

„La Prefectura Capitalei este o echipă care lucrează destul de bine. Din punctul de vedere al gestionării pandemiei, nu am prea mari emoţii.

Nu cred că vor exista nişte decizii mai curajoase. Vor fi fix lucrurile stabilite în hotărârea de Guvern. Nu exixtă oricum prea mari perioade de libertate în acest domeniu”, a declarat Alin Stoica, la România TV.

Citeşte şi: Cine este Ghiţă Florela-Antonela, noul prefect al Bucureştiului

De altfel, fostul prefect al Capitalei a afirmat, joi, că în cele şase luni de mandat a făcut tot ce a crezut că este mai bine pentru cetăţeni şi dacă a făcut greşeli, a încercat să le corecteze rapid. Mai mult, Alin Stoica este de părere că alianţa PNL-UDMR-USR PLUS este singura care poate guverna România.

”Sper că vom reveni la guvernare în scurt timp, cu un nou premier”, afirmă Soica. Atribuţiile sale au fost preluate de subprefectul Antonela Ghiţă.

”Începând de astăzi nu mai ocup funcţia de Prefect al Capitalei. Am încercat în aceste șase luni să fac ceea ce am crezut că este mai bine pentru cetăţeni, într-o perioadă destul de dificilă. A fost şi prima mea experienţă în administraţia publică, o experienţă care m-a făcut să învăţ lucruri noi şi care m-a pus în postura de a face lucruri pentru comunitate. Am făcut şi greşeli, pe care am încercat – şi sper că am reuşit – să le repar în cel mai scurt timp”, a scris, joi, pe Facebook, Alin Stoica.

Citeşte şi: Antonela Ghiţă va decide, de la Prefectura Capitalei, când se impun restricţiile şi se închid şcolile

„Funcţionari care merită mai mult şi un mediu de lucru care trebuie schimbat, dar şi oameni politici care înţeleg necesitatea modernizării României. Sunt în continuare convins că singură alianţa care poate moderniza România este USR PLUS – PNL – UDMR şi de aceea sper că vom reveni la guvernare în scurt timp, cu un nou premier”, a mai scris Stoica.

Prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, atribuţiile lui Stoica au fost preluate, interimar, de subprefectul Antonela Ghiţă. Decizia vine în contextul în care premierul Florin Cîţu a demis, joi, toţi prefecţii şi subprefecţii USR PLUS, după ce miercuri seară a demis secretarii de stat susţinuţi de aceeaşi formaţiune.