EXCLUSIV Gabriela Firea, după ordinul lui Arafat: „Nu putem folosi cuvinte ca „dezastru” şi sub umbrela asta să încălcăm Constituţia”

Senatorul PSD Gabriela Firea, fost primar al Capitalei, a intervenit telefonic în emisiunea lui Victor Ciutacu, Punctul Culminant, de la România TV, pentru a comenta decizia CNSU prin care se amână timp de 30 de zile orice internare care nu este considerată urgenţă.

07 oct. 2021, 22:50
EXCLUSIV Gabriela Firea, după ordinul lui Arafat: „Nu putem folosi cuvinte ca „dezastru” şi sub umbrela asta să încălcăm Constituţia”

Gabriela Firea susţine că această decizie este neconstituţională, iar explicaţiile lui Raed Arafat, care a declarat că aceasta se justifică în caz de dezastru, nu se susţin, deoarece pandemia a început de aproape 2 ani.

„Cine are zile si cine are bani sa mearga in sistemul privat scapa, pentru ca sistemul de stat este prabusit, desi in ultimii 4 ani stiti ca s-au investit sume uriase in cele 20 de spitale din subordinea primariei.

Noi avem acum un primar general care a spus ca nu il intereseaza pandemia, pentru ca el este primar.

Chiar daca semnalele de alarma din partea medicilor au existat toata vara, cele doua partide s-au ocupat de congrese. Ceea ce mi se pare criminal este decizia prin care se mai interneaza doar urgentele. Dar sunt pacienti oncologici care daca sunt depistati azi si amanati o luna, boala se agraveaza. Cum poti sa spui ca o hernie de disc nu este urgenta, cand stim ca poate duce la paralizie?

Gabriela Firea: „Domnul Arafat vrea să salveze 100 de pacienţi Covid sacrificând alţi 1.000 de pacienţi”

Medicina de dezastru inseamna a rezolva problemele medicale la evenimente unde nu au putut fi prevazute sau la inceputul unei pandemii. Dar noi suntem la aproape doi ani, nici nu testam, nici nu vaccinam, pentru ca a fost compromisa si campania de vaccinare. Guvernantii nu explica, nu si-au luat aliati cetatenii. Uitati ce se intampla in scoli, se inchid clase si scoli pentru ca nu s-a facut testare masiva la inceputul anului scolar.

Asta se face doar in dictatura, noi suntem in democratie, nu putem calca in picioare Constitutia. Sa explice domnul Arafat de ce nu s-au luat masurile care s-au luat in toata lumea. Nu putem sa folosim cuvinte care sa sperie lumea, cum ar fi dezastru, si sub umbrela asta sa incalcam Constitutia.

Mi se pare ca domnul Arafat incearca sa salveze 100 de pacienti de Covid, dar pentru asta lasa sa moara alti 1000 de pacienti.”, a declarat Gabriela Firea, în exclusivitate, la România TV.

Citeşte şi: Sebastian Burduja, atac devastator asupra primarului Clotilde: „Sectorul 1 are cea mai mare incidenţă din ţară, dar pandemia nu există pentru Clotilde Armand”


loading...
Partenerii noștri