Exclusiv Gabriela Firea: Niciodată nu a fost aşa mizerie în Bucureşti. Vom strânge şi depune semnăturile necesare demiterii primarului Clotilde Armand

Fostul primar al Capitalei a explicat, în exclusivitate la România TV, de ce PSD a acţionat cu întârzire în scandalul legat de criza gunoiului şi de alegerile de la Sectorul 1.

11 aug. 2021, 17:38
Exclusiv Gabriela Firea: Niciodată nu a fost aşa mizerie în Bucureşti. Vom strânge şi depune semnăturile necesare demiterii primarului Clotilde Armand

Gabriela Firea anunţă că PSD va depune în curând lista de semnături pe baza căreia prefectul Capitalei va trebui să declanşeze referendumul de demitere a primarului Clotilde Armand.

„Dacă erau imagini de la alte partide care umblă în sacii cu voturi şi procese verbale, ca PSD, lucrurile se mişcau mult mai repede. Este un semnal prost pe care îl dăm populaţiei. Nu contează cine votează, ci doar cine numără. Noi am aşteptat rezultat oficial al anchetei, dar se tot amână, o săptămână, două săptămâni, oameni care ba lucrează, ba nu mai lucrează la anchetă. Noi am avut decenţa să aşteptăm…”, a declarat Gabriela Firea în direct la România TV.

Gabriela Firea a semnat pentru referendumul de demitere a primarului Clotilde Armand
„Am acţionat la nivel de consilieri şi la Sectorul 1, şi la Conssliul General, am luat atitudine prin fapte, nu prin vorbe. Am aşteptat destul, au trecut zece luni de la alegeri, ei au spus că sunt aşi în ale administraţiei. Am văzut că şi Nicuşor Dan, şi Clotilde Aramand habar nu au. Este momentul prielnic pentru a acţiona, nu mai au scuza începătorului, în curând vine bilanţul de un an. Apa caldă nu a venit după alegeri, mizeria ca acum nu fost niciodată în Bucureşti, de şcoli nu se ocupă nimeni. Nu puteam să venit cu criticile din primele luni”, a mai spus Gabriela Firea, întrebată de ce a acţionat aşa tardiv PSD.

Daniel Ghiță o face praf pe Clotilde Armand. „Dacă erai în Franța și îți băteai joc de Paris, te luau Vestele Galbene pe sus și te aruncau la tomberon!”
Fostul primar al Capitalei a anunţat că PSD va strânge semnaăturile de demitere a primarului Clotilde Armand, care vor fi depuse la Prefectura Bucureştiului pentru declanşarea referendumului şi organizarea unui nou scrutin.

Dosarul privind presupusa fraudare a alegerilor pentru mandatul de primar al Sectorului 1 a apărut în urma unei plângeri făcute de Daniel Tudorache (PSD), cel care a pierdut alegerile în fața lui Clotilde Armand (USR PLUS).

Dosarul este instrumentat de Secția Specială pentru că e vizat președintele biroului electoral de sector, care este procuror. Plângerea penală nu o vizează pe Clotilde Armand.