EXCLUSIV George Pădure, fost primar „turnat” de Băsescu la Securitate: „Făcea asta ca să-şi dovedească utilitatea şi din invidie, nu-l punea Securitatea”

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis definitiv, miercuri, că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă.

24 mart. 2022, 21:48
EXCLUSIV George Pădure, fost primar „turnat” de Băsescu la Securitate: „Făcea asta ca să-şi dovedească utilitatea şi din invidie, nu-l punea Securitatea”

George Pădure, fost primar al sectorului 1, dar şi antreprenor pe vremea lui Ceauşescu în portul Anvers din Belgia, a făcut dezvăluiri din acea perioadă în emisiunea Punctul Culminant, de la România TV, moderată de Victor Ciutacu, explicând de ce crede că Traian Băsescu a făcut poliţie politică.

„Eu cred ca au fost doua motive pentru care Basescu facea asta. Primul, ca sa isi dovedeasca utilitatea in portul Anvers, post ravnit de foarte multi din Navrom. Daca directorul il ameninta ca il schimba, suna colonelul de la Securitate si ii spunea sa il lase acolo, ca e nevoie de el. Al doilea este invidia, eu aduceam camionete intregi cu marfuri. Le livram, nu le vindeam ilegal. Eu aveam cetatenie belgiana.

George Pădure: „Băsescu le spunea clienţilor mei din portul Anvers că eu îi torn la Securitate”

Nu Securitatea era interesata de mine si il trimitea pe Basescu, ci invers, Basescu a dus la inceperea acelui dosar al meu de Securitate, scriind inclusiv ca sunt agent al serviciilor secrete belgiene. Daca nu venea Revolutia si pe mine ma gaseau in tara, eu eram arestat.

Faptul ca eu nu am mai aparut in presa si m-am retras din viata publica dupa ce a ajuns Basescu la putere, tot lui i se datoreaza. Dupa emisiunea din campania electorala din anul 2000, mie mi-a spus textual „pe tine te vreau in zeghe”.

Si in Anvers am avut astfel de probleme, pentru ca le-a spus clientilor mei ca le dau marfa si apoi informez Securitatea. Eu aveam nevoie de clientii astia, d-aia am si ajuns sa mentionez Steaua si Dinamo, pentru ca erau printre clientii mei, ca si unii jurnalisti ai epocii.”, a spus George Pădure în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV.

Citeşte şi: Traian Băsescu, colaborator al Securităţii. Notele lui Petrov: „o chiriaşă a avut legături cu un cetăţean arab”, informaţii despre colegi care jucau poker şi care „elogiază modul de viaţă din Apus”