EXCLUSIV George Simion aruncă bomba despre Prezidenţialele din 2024: între ce candidaţi se va duce bătălia şi pe cine va miza AUR

Invitat în emisiunea România la raport de la România TV, George Simion atrage atenţia asupra conflictului de interese care-l priveşte pe noul preşedinte ANRE, George Niculescu. Liderul AUR vorbeşte şi despre faptul că, la ora actuală, România ar avea nevoie de o reformă administrativă, dar şi despre alegerile prezidenţiale din 2024, unde, după părerea lui, se vor înfrunta Kovesi şi Geoană.

19 apr. 2023, 22:45
EXCLUSIV George Simion aruncă bomba despre Prezidenţialele din 2024: între ce candidaţi se va duce bătălia şi pe cine va miza AUR

În contextul în care George Niculescu a fost ales în funcția de președinte al ANRE, liderul AUR atrage atenția asupra faptului că acesta se afla în conflict de interese deoarece deține acțiuni la OMV.

Noul preşedinte al ANRE, vizat de un conflict de interese. George Niculescu are acţiuni la OMV

„Ar fi bine să avem alegeri anticipate, să putem da jos această coaliţie care tremură din toate încheieturile. La moţiunea împotriva ministrului Daea au avut probleme cu cvorumul, erau la limită, dacă puteau să adune 234 de voturi valabile. De aceea a venit Predoiu, Ciucă, doamna Firea, a fost un adevărat festin al personalităţilor, pentru că, astăzi, în Parlament, s-au împărţit funcţii remunerate cu 8000 de euro –  membru ANRE, vicepreşedinte cu 10.000 de euro, preşedinte – 14.000 de euro. A fost înlocuit pesedistul Chiriţă cu omul lui Virgil Popescu. Am tot semnalat, ieri, în Comisie că noul preşedinte al ANRE are acţiuni la OMV. A spus că le va vinde, dar există conflicte de interese clare legate de prezenţa unor persoane apropiate de OMV şi in chestiuni legate de energie.  Tu ca preşedinte al ANRE ai acţiuni. Eu acuz că este într-o gravă incompatibilitate, dar el anunţă că nu este nicio problemă. M-am întâlnit cu Virgil Popescu la Viena, şi-a căsătorit fata la Viena, unde are sediu OMV. Dacă nu înţelegem că şi-a numit omul la conducere inlocuindu-l pe reprezentantul UDMR-ului …Citeste si George Simion susține că până la alegerile din 2024 i-ar putea fi fabricate dosare penale: „Mă aștept la orice” | EXCLUSIVOpoziţia, noi de la AUR, demascăm furturile. Prin opoziţia noastră, ei trebuie să-şi facă treaba, dar nu şi-o fac. Nu putem face mai mult decât ce facem acum, pentru ca mi s-a inchis gura la comisia la care a fost acest domn.Este rolul nostru ca opoziţie să speculăm toate greşelile. Din păcate pentru poporul român, greşelile sunt nenumărate

„, spune George Simion.

România riscă să nu mai primească a doua tranşă din PNRR

România riscă să nu mai primească a doua tranşă din PNRR întrucât Ministerul Energiei condus de Virgil Popescu are două jaloane restante. Cele două jaloane sunt în valoare de 143 de milioane de euro.

A doua tranşă din PNRR nu ne mai vine pentru că Virgil Popescu nu a reuşit să facă posibile toate jaloanele, a închis toate termocetralele, dar capacităţi noi de producere de energie nu. Şi a venit MIPE şi a anunţat că nu ne vin banii. Aş spune că la conducerea statului român sunt cei de la OMV, firmele de tăiere a lemnului„, spune liderul AUR.

George Simion, despre necesitatea unei reforme administrative: „Avem prea mulţi membri de partid angajaţi în administraţia locală şi centrală”

George Simion este de părere că prioritar în România acum ar fi o reformă administrativă, care să reducă angajaţii din administraţia centrală şi locală care sunt membri de partid. Liderul AUR subliniază faptul că, în prezent, sunt 500.000 de oameni in plus angajati la stat fata de anul 2000.

Acum, în lume, nu mai există stânga şi dreapta, acum e lupta partidelor globaliste şi a partidelor suveraniste. Noi suntem singurul partid parlamentar suveranist, de sorginte conservatoare, creştin, naţional. Noi pledăm pentru o politică internă şi externă cum au vecinii noştri: Polonia şi Ungaria. Eu cred că Viktor Orban, dincolo de multe controverse, adopta o politica corecta pentru poporul său.

Problema noastră e că de mult timp nu mai avem conducători care să lupte pentru popor, ci pentru propriile interese. Vedem că Polonia a oprit importul cerealelor ca a vazut că nu e in favoarea producătorilor polonezi. 

Cea mai mare problemă a Roomâniei acum este că avem nevoie de o reformă administrativă, considerăm că avem prea mulţi membri de partid angajaţi în administraţia locală şi centrală. Sunt 500.000 de oameni in plus angajati la stat fata de anul 2000. Sunt oameni care nu-şi au locul acolo. Nu vrea nimeni să dea afară, ci să-i lase pe cei competenţi, cei care au dat examen. Nu toţi au intrat pe baza unor concursuri corecte.

Avem comune de 500-1.000 de locuitori si pentru că primarii sunt baroni nu îndrăznesc liderii PSD şi PNL să facă aceste tăieri.

Citeste si EXCLUSIV| George Simion aruncă bomba! Ce legătură are liderul AUR cu serviciile secrete rusești: ”Nu suntem racolați nici de CIA, nici de Mosad, nici de FSB”

Suntem singura formaţiune care poate schimba felul în care merg lucrurile in România. E o calitate faptul că nu sunt experimentaţi în rele parlamentarii nostri, unii ne reprezinta cu succes in judetele lor, altii, mult mai putini, ne-au dezamăgit, dar am avut timp să creştem.

Eu vă spun în avanpremieră că, în programul nostru de guvernare, vom limita la maximum 50 numărul de secretari de stat şi la 12 numărul de ministere„, completează George Simion.

Cine se va înfrunta la prezidenţialele din 2024. George Simion: „AUR are 10 propuneri de candidaţi”

Referitor la cine va fi viitorul preşedinte al României, George Simion a spus că lupta se va da între Geoană şi Kovesi, iar AUR va susţine la prezidenţiale unul din cei 10 candidaţi pe care-i are în vedere.

Lupta va fi între Geoană şi Kovesi. Poate, după mulţi ani, românii or să aibă şi ei un preşedinte al lor. Noi avem 10 variante de candidaţi în funcţie de ce face PSD-ul, cu PSD-ul intrăm în turul doi. Avem în AUR mulţi oameni de bună credinţă, buni români şi oneşti„, a conchis George Simion.