EXCLUSIV George Simion, avertisment pentru români de Ziua Naţională: „Vom încerca să oprim UDMR, care vrea să modifice Constituţia şi să schimbe semnificaţia zilei de 1 Decembrie”

Copreşedintele AUR George Simion a avut miercuri, cu ocazia Zilei Naţionale, o intervenţie telefonică la România TV, în timpul căreia a lansat mai multe apeluri la unitate, dar a şi atacat UDMR pentru intenţia declarată de a modifica Constituţia României.

01 dec. 2021, 20:26
EXCLUSIV George Simion, avertisment pentru români de Ziua Naţională: „Vom încerca să oprim UDMR, care vrea să modifice Constituţia şi să schimbe semnificaţia zilei de 1 Decembrie”

George Simion spune că nu a fost invitat de preşedintele Klaus Iohannis la recepţia de la Palatul Cotroceni, dar susţine că nu ar fi onorat invitaţia nici dacă ar fi primit-o, la fel cum, din informaţiile preşedintelui AUR, au procedat mai mulţi invitaţi.

„Eu in fiecare an sunt la ALba Iulia pe 1 Decembrie. Am fost si anul trecut, cu sute de colegi, chiar daca erau restrictii, am fost si anul asta cu 3.000 de  oameni. Nu m-as fi dus la Cotroceni nici daca m-ar fi invitat Klaus Iohannis. Am inteles ca nu au onorat multi invitatia, Iohannis este din ce in ce mai singur, speram sa nu mai fie presedinte inca 3 ani. Noi continuam campania de strangere de semnaturi, am strans aproape 500.000 din Romania si diaspora. Noi vrem sa il lasam pe Iohannis la Alba Iulia, dar nu in cetate, unde s-a facut Marea Unire, ci un pic mai incolo, unde ii place dansului, pe terenul de golf. Sa mearga linistit la golf si sa ne lase. Trei ani din viata unei natiuni inseamna mult.

Astazi, la Alba Iulia, Dacian Ciolos a cam fost huiduit, la fel si Vasile Dîncu. Nu cred ca acest guvern apuca primavara, sau macar asa sper. Noi facem ce ne cere poporul, semnaturi pentru suspendare, cautam alegerile anticipate.

Oamenii acesti cauta sa-si inchida niste contracte si niste afaceri. Noi speram sa putem stopa inchiderea combinatului de la Targoviste si sa stopam planurile UDMR, care am vazut ca vor sa schimbe Constitutia si 1 Decembrie sa nu mai insemne ce inseamna acum.

Incerc sa nu fac azi prea multa politica. Avem 364 de zile pe an in care sa fim adversari, azi ar trebui sa fim uniti si mandri, ca suntem Ciolos, Iohannis sau Dîncu.

George Simion, despre obligativitatea vaccinării: „Să ne lase să decidem pentru noi, că doar nu ne vrem răul”

Romanilor le transmit sa fie constienti ca aceasta perioada a adus mari prejudicii educatiei copiilor, am vazut un studiu care spune ca un copil care lua nota 6, acum ia 4. Romanii trebuie sa fie pozitivi si sa fim uniti, pentru ca asa am razbit in toate momentele grele ale acestui popor.”, a spus George Simion la România TV.

Întrebat despre declaraţiile Ursulei von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, care a recomandat ţărilor membre UE să ia în discuţie obligativitatea vaccinării, George Simion a spus că partidul pe care îl conduce este pentru dezbatere.

„Noi suntem pentru discutii,  tocmai de aceea nu trebuie trecut prin Parlament nicio forma de dictatura si credem ca fiecare roman stie ce este mai bine pentru el si pentru familia lui, asa ca sa ne lase sa decidem pentru noi, ca doar nu ne vrem singuri raul.”, a adăugat Simion.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „Azi avem o soluţie atipică pentru guvernarea ţării. Politicienii au ocazia să arate că pot pune pe primul loc interesul cetăţenilor” VIDEO