EXCLUSIV | George Simion cere demiterea lui Raed Arafat după tragedia de la Constanţa. „Ar trebui cercetat penal şi nu înţeleg de ce nu este demis”

George Simion, copreşedintele AUR, a declarat, vineri, în direct, la România TV, că vrea cercetarea penală şi demiterea lui Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în urma incediului produs la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, unde au murit şapte oameni.

01 oct. 2021, 19:50
EXCLUSIV | George Simion cere demiterea lui Raed Arafat după tragedia de la Constanţa. „Ar trebui cercetat penal şi nu înţeleg de ce nu este demis”

George Simion a declarat că i-a cerut încă de la începutul anului lui Vlad Voiculescu, la acea vreme ministru al Sănătăţii, să dispună construirea de noi spitale.

„Am fost în ianuarie la Vlad Voiculescu în birou, la ministrul de atunci al Sănătăţii. I-am zis: haideţi să construiţi în fiecare judeţ un spital. Se poate dacă vreţi să faceţi ceva. Ei se chinuie să oblige românii să se vaccineze”, a precizat George Simon, la România TV.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „Sunt îngrozit de tragedia care a avut loc la Constanţa”

Liderul AUR susţine că a discutat cu rudele victimelor şi a aflat că unii dintre pacienţi nu ajunseseră la spital din cauza COVID-19.

„Cei care erau în momentul ăsta la ATI, avem deja trei cazuri. Am vorbit cu rude ale victimelor. Nu aveau COVID. Au fost negativi la COVID. S-au îmbolnăvit în spital de infecţii nosocomiale.

Pe lângă cei şapte morţi, mai avem încă 40 de oameni care au fost mutaţi la Spitalul Judeţean şi sunt în pericol de a-şi pierde viaţa.

Ei n-au murit de COVID, au murit arşi şi sufereau de infecţii intraspitaliceşti. Nu mai putem tolera aşa ceva!”, a spus George Simion.

Mai mult, deputatul AUR a precizat că vrea demiterea lui Raed Afarat ca urmare a incendiului produs la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa.

„Arafat ar trebui cercetat penal şi nu înţeleg de ce la ora asta nu este demis. Românii cred că s-au săturat de domnul Arafat. După fiecare tragedie, vine şi ne explică ce?

Ce a făcut domnul Arafat ca incendiile care a avut loc şi o să aibă loc (…) Ne aşteaptă o iarnă grea în faţă.

Avem deja un superman. E prim-ministru. Nu o să mai fie. În câteva zile nu o să mai fie Cîţu prim-ministru”; a precizat copreşedintele AUR.

În urma tragediei, George Simion i-a îndemnat pe români să iasă în stradă.

„Mâine o să fim în Piaţa Universităţii la ora 17! Am vorbit cu mulţi constănţeni care vin mâine în Piaţa Universităţii”, a mai spus liderul AUR.

Citeşte şi: Florin Cîţu anunţă demiteri după incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. „E de neacceptat să se întâmple astfel de tragedii în spitalele din România”