EXCLUSIV George Simion, după decizia de anchetare a AUR: „Avem încredere că poporul român ne va sări în ajutor”

Copreședintele AUR, George Simion, a atacat dur doi politicieni din PNL după ce procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au deschis luni dosar penal in rem pentru că Alianța pentru Unirea Românilor ar fi minimalizat importanța Holocaustului.

10 ian. 2022, 21:44
EXCLUSIV George Simion, după decizia de anchetare a AUR: „Avem încredere că poporul român ne va sări în ajutor”

George Simion va fi audiat săptămâna viitoare la Parchet în dosarul în care formațiunea politică este acuzată că a minimalizat Holocaustul. În direct la emisiunea Punctul culminant, moderată de Victor Ciutacu, George Simion a spus: „Nu sunt legionar, nu am simpatii legionare, unii profită politic. Am încredere că poporul român ne va apăra”

Dosar penal împotriva AUR pentru minimalizarea Holocaustului, deschis de Parchetul General

Noi avem încredere în justiţie şi în poporul român că o să ne sară în ajutor. Am mulţi prieteni, inclusiv în Israel, înţelegem tema istorică. Holocaustul face parte din istoria ţării noastre. Alţii vor să rpofite pentru reglări politice, e trist şi nu cred că justiţia şi nişte procurori normali la cap o să meargă mai departe”, a spus George Simion în exclusivitate la România TV, precizând că se află într-un turneul prin ţară pentru a strânge semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis, preciând că a colectat deja 650.000 de „autografe”. „Eu am incredere ca sunt oameni de la PSD care n-au uitat ce a facut Klaus Iohannis si ca o sa semneze demiterea lui Iohannis”.

Copreședinte AUR s-a dus la Sibiu, la una dintre casele lui Klaus Iohannis pentru a protesta faţă de decizie: „Retrageţi procurorii, retrageţi fraţii Muraru, că pentru cele şase case luate chipurile din meditaţii o să plăteşti. Jos Iohannis!”.

În prim-plan apar frații Alexandru Muraru și Andrei Muraru, doi politicieni din PNL care au mai intrat în colimatorul AUR și în aprilie 2021. La acea vreme, pe pagina de Facebook a formațiunii apărea această postare:

„Despre frații Muraru, acești doi pseudo-istorici bine conectați la conducta cu bani publici, s-au spus multe de-a lungul timpului, inclusive ca ar fi agenți ai intereselor străine în România. Cert este ca parcursul lor fulminant, fara mari competente, doar pe vrajeala ieftina de TNL, merita putin mai mut decat atentie. Jurnalistul Valeriu Nicolae a făcut o relatare amplă din seria România căpușată pe pagina sa de Facebook, despre cei doi frați liberali de la Iași, Andrei și Alexandru Muraru.

Sorin Cîmpeanu le cere părinţilor să testeze elevii pe banii lor. Ce şcoli trec automat în online

Parchetul General a deschis dosar penal in rem pentru minimalizarea Holocaustului de către AUR într-un comunicat de presă emis pe 3 ianuarie de partid, intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!”, conform căruia „se constată o acţiune sistematică de subminare a calităţii învăţământului din România prin ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente (ex. educaţie sexuală, istoria Holocaustului etc.)”.

Victor Ciutacu atacă ideea materiei „Istoria evreilor. Holocaustul”: „E o tâmpenie grandioasă, o încercare a inadecvatului care gândeşte la fel de lent cum vorbeşte să se pună bine cu evreimea mondială”
”La data de 6 ianuarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat un dosar penal privind comunicatul de presă emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!”, în care se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv în varianta „minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia””, a transmis Parchetul general.

În comunicatul la care face referire Parchetul General, AUR susţinea că, în ultimii ani, „se constată o acţiune sistematică de subminare a calităţii învăţământului din România prin ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente (ex. educaţie sexuală, istoria Holocaustului, etc.), în paralel cu reducerea importanţei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generaţii: ştiinţele exacte, Limba şi literatura română, Istoria naţională”.

„Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze! Adevărata educaţie este educaţia clasică, cea care formează cetăţeni conştienţi de drepturile şi responsabilităţile lor, de cultura, istoria şi originile lor”, susţineau reprezentanţii AUR.
Comunicatul a provocat reacţii din partea ambasadorului Israelului la Bucureşti şi a deputatul PNL, Alexandru Muraru, care este totodată şi Reprezentant Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei şi Antisemitismului.

Augustin Zegrean, după dosarul deschis pentru AUR

Întrebat dacă există șanse ca AUR să fie scos în afara legii și care e procedura, Augustin Zegrean a declarat pentru DC news că: „Legea 47/1992 (n.r. f) hotărăște asupra contestațiilor care au ca obiect constituționalitatea unui partid politic) spune că numai Curtea Constituțională poate să hotărască dacă un partid este sau nu în afara Constituției, adică neconstituțional și numai Guvernul sau unul dintre președinții celor două Camere, președintele Senatului sau președintele Camerei Deputaților, pot cere CCR să verifice constituționalitatea unui partid. Dacă Curtea constată că partidul este în afara Constituției, deci are manifestări care atrag neconstituționalitatea, atunci el va fi dizolvat, va fi radiat din registrul partidelor politice. Dar, în situația de față, ceea ce contează nu e cum se manifestă un membru sau altul al partidului, ci contează ce scopuri are partidul, înscrise în statutul său”.

În plus, întrebat în ce măsură mai pot candida politicienii din AUR sub o altă denumire, în viitor, în cazul în care AUR va fi scos în afara legii, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a spus că: ”Asta se poate. Nu există o interdicție, pentru că vorbim despre neconstituționalitatea partidului. Dar, repet, nu pentru că ei strigă sau desenează svastici, contează în principal scopul partidului, prevăzut în statut. Ce are el prevăzut în statut și manifestările lui, că dacă se apucă să strige lozinci fasciste sau comuniste nu e în regulă”.