EXCLUSIV George Simion intervine în problema creşterii pensiilor: „E bătaie de joc, discută de două luni despre respectarea legii, avem o lege a pensiilor”

Preşedintele AUR, George Simion, a fost invitatul Andreei Creţulescu într-o ediţie specială la România TV, unde a vorbit atât despre problema creşterii pensiilor, cât şi despre criza energetică şi factorii care au provocat-o.

15 nov. 2022, 20:51
EXCLUSIV George Simion intervine în problema creşterii pensiilor: „E bătaie de joc, discută de două luni despre respectarea legii, avem o lege a pensiilor”

George Simion a denunţat faptul că o comisie de anchetă formată în Parlament pentru a face lumină în cazul achiziţiilor umflate din pandemie nu funcţionează de mai bine de un an, fiind împiedicată de coaliţia de guvernare, prin diverse tertipuri.

„Ar trebui sa lase coalitia de guvernare sa functioneze comisia de ancheta privind achizitiile din pandemie. Baietii astia fusesera alertati inca din feb 2020 si dadusera drumul la achizitii, stiti de domnul Arafat cu izoletele, medicamentele de 10 ori mai scumpe. Iar acum eu am obr’tinut de un an o comisie de ancheta si ei tot ii blocheaza activitatea.

Ambele crize, pandemica si energetica, au fost bine folosite pentru a se jefui bugetele nationale. Asta nu doar in Romania, ci peste tot, stiti cum s-a negociat cu firma sotului doamnei von der Leyen.

Apoi la noi in Romania, numai in guvernarea Ciuca s-au deturnat 5 miliarde. Reglementarea pietei (n.r. de energie) trebuia facuta de anul trecut, dar se va aplica doar de la 1 ianuarie, iar firmele capusa au tras lozul cel mare. Cine a beneficiat dintre politicieni, va trebui sa intrebati procuratura. Am vazut vila domnului Alexe, pentru care e anchetat, am vazut vilele mamei domnului Oprisan de la Vrancea. Mare parte din aceste profituri oricum nu mai sunt in Romania, sunt in paradisuri fiscale. Proprietati in Emirate, proprietati in Spania.

La cariera Rosia se vor instala fotovoltaice. De catre cine? De catre Tinamr, OMV Petrom, care au acces direct la Ministerul Energiei, la domnul Virgil Popescu.”, a spus George Simion.

Preşedintele AUR consideră că justiţia română nu este independentă, aceasta fiind principala cauză pentru care progresul ţării noastre este stagnat.

„Ce va faceti sa credeti ca actul de justitie nu apartine tot de partenerul extern, mai ales ca domnii Ciuca si Ciolacu par niste tolerati. S-a dat un rol decorativ CCR, iar pentru incalcarea deciziilor CCR, daca nu se considera greseala grava, nu va mai plati nimeni. Deci am slabit si mai mult justitia.

Se pregateste intr-un mare cloud guvernamental digitalizarea Romaniei, care va tine de MApN si de SRI, ceea ce nu ar trebui, ar trebui sa tina de institutii civile. Ceste servicii secrte, din pacate, nu sunt controlate de Parlament, ci doar de partenerii nostri externi.”, a mai spus Simion.

Citeşte şi: EXCLUSIV Marcel Ciolacu, ultimele detalii despre discuţiile din coaliţie privind pensiile, facturile românilor la energie şi rotaţia premierilor VIDEO

George Simion clamează în continuare o mare complicitate la nivel mondial şi european între cele mai puternice personaje politice şi prevede o nouă criză globală.

„Spaga merge de la cel mai mic la cel mai mare, ajungand, spun unii, pana presedinte si prietenii lui, cumparand BMW-uri de la ei. De la acest directoras, care a luat 5.000 de euro, pana sus, pe cheltuiala romanilor si a micilor intreprinzatori.

E o noua directie, din ciclul pandemiei si crizei economice, urmeaza aceasta tinta globala de a avea o moneda digitala, fara dolari, euro, lei, ci sa platim doar cu moneda digitala. De ce? Control social. Vedem asta in China. Unii oameni pot fi pacaliti, se va ajunge la ideea ca vor putea fi controlate spagile, ca mai bine sa avem guvern extern, ca ai nostri fura, si fura, e adevarat.”, a adăugat deputatul AUR.

În ce priveşte creşterea pensiilor, George Simion susţine că tot ce ar fi trebuit să facă Guvernul ar fi fost să respecte legea pensiilor.

„Ei nu sunt propriii lor stapani, nu sunt guvernanti, sunt niste administratori cu puteri reduse, cel mult. E o bataie de joc de doua luni. Avem o lege a pensiilor. Despre ce discuta, despre a respecta legea. E vorba de indexarea pensiilor cu rata inflatiei. Anul acesta nu s-a respectat.”, susţine George Simion.

Citeşte şi: Autorităţile de la Bucureşti primesc un sprijin puternic din partea Ungariei: „România are toate argumentele în favoarea aderării la Schengen”