EXCLUSIV | George Simion pune tunurile pe Nicuşor Dan după greva STB. „Trebuia să-şi dea demisia”

George Simion, copreşedintele AUR, a cerut, vineri, în direct la România TV, demisia primarului general Nicuşor Dan, precum şi a directorului general STB, Adrian Crîţ, ca urmare a grevei angajaţilor societăţii de transport public din Bucureşti.

21 ian. 2022, 20:40
EXCLUSIV | George Simion pune tunurile pe Nicuşor Dan după greva STB. „Trebuia să-şi dea demisia”

George Simion a reacţionat în contextul în care angajaţii STB protestează a doua zi consecutiv. Liderul AUR susţine că Nicuşor Dan ar trebui să-şi dea demisia.

„Demult trebuia să-şi dea demisia Nicuşor Dan şi asta am cerut noi, AUR. Să-şi dea demisia cei doi (Nicuşor Dan şi directorul STB) şi să ne lase în pace.

Au fost colegii mei să vorbească cu protestatarii. N-a făcut-o nimeni din clasa politică şi condiţiile de muncă ale şoferilor de autobuz sunt sub orice critică. STB a fost condus de mafia politică în ultimele administraţii, de oameni numiţi. Mi s-au plâns şoferii de condiţii foarte proaste. Ar trebui să mergeţi să filmaţi acolo. Vocea acelor oameni nu este auzită.

Nicuşor Dan plăteşte cum plătea şi doamna Firea multă presă şi nu-i aude nimeni pe românii nemulţumiţi şi e normal să protesteze. Noi, AUR, suntem alături de ei şi susţinem dreptul românilor la o viaţă decentă”, a declarat George Simion, în direct la România TV.

Citeşte şi: Nicuşor Dan cere intervenţia urgentă a Parchetului în cazul grevei STB. Reacţia sindicaliştilor: „Nu a stat cu noi nici măcar un minut”

George Simion vrea demisii din cauza crizei energiei. „Virgil Popescu împreună cu Klaus Iohannis au făcut o crimă împotriva poporului român”

„E un om care are suspiciuni rezonabile de a fi corupt în fruntea ministerului Energiei şi acest Virgil Popescu împreună cu Klaus Iohannis au făcut o crimă împotriva poporului român, acceptând liberalizarea preţurilor.

Ce se întâmplă concret. Se vinde energia produsă în România ieftin pe bursa de la Viena şi se întoarce înapoi scump.

Trimitem banii noştri – facturi duble, triple – în Italia, Spania, în Franţa către companii deţinute de statele respective. Nu ştiu dacă ăsta a fost preţul intrării noastre în UE sau nu, dar situaţia este inacceptabilă, atâta timp cât suntem producători de energie.

Şeful ANRE, un individ numit de PSD, care a făcut facultatea la Moscova, ar trebui să ne lase. Primeşte un salariu de 10.000 de euro şi el şi toată conducerea de acolo n-au fost în stare să prevadă nicio liberalizare a preţurilor. E japcă pe faţă ce se întâmplă cu facturile românilor”, a mai spus liderul AUR.

Citeşte şi: PSD cere adoptarea de urgenţă a noii OUG care să stopeze creşterile facturilor la energie şi gaze

George Simion: „O să vină nişte proteste fără precedent”

„Oamenii nu mai fac faţă. O să vină nişte proteste fără precedent. La viitorul protest nici nu mă mai duc pentru că îmi va fi imposibil. Clasa politică, clasa sistemului susţinută de grupul de la Cluj şi de tot felul de securişti îşi face de cap. Iau şpăgi din facturile românilor la electricitate şi la gaz”, a conchis George Simion.