EXCLUSIV | George Simion refuză vehement vaccinarea obligatorie anti-COVID-19. „Sunt nebuni oamenii ăştia. Vom ieşi în stradă”

George Simion, copreşedintele AUR, a declarat, luni, la România TV, că împreună cu parlamentarii partidului pe care-l conduce, se va opune proiectului Ministerului Sănătăţii privind vaccinarea obligatorie a cadrelor medicale împotriva COVID-19. Mai mult, deputatul AUR vrea înlăturarea de la putere a Guvernului şi îndeamnă la proteste de amploare.

27 sept. 2021, 22:06
EXCLUSIV | George Simion refuză vehement vaccinarea obligatorie anti-COVID-19. „Sunt nebuni oamenii ăştia. Vom ieşi în stradă”

George Simion a criticat în termeni duri proiectul de lege inţiat de Ministerul Sănătăţii prevede că personalul din cadrul unităţilor sanitare cu paturi publice şi private are obligaţia să prezinte un certificat digital al UE privind COVID-19, în vederea desfăşurării activităţii.

„Sunt nebuni oamenii ăştia. Vor să creeze cât mai mare haos. Ieri am vorbit cu conducerea Sanitas. Exclus aşa ceva! Nu se va întâmpla aşa ceva! Nu va trece prin Parlament aşa ceva, după cum sper că nu o să treacă prin Parlament paşaportul verde.

Azi a fost amânată în Biroul Permanent introducerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor a votului pentru paşaportul verde. Sperăm ca PSD să se alăture votului nostru în Senat şi să fie împotrivă”, a declarat George Simion, în direct la România TV.

De asemenea, deputatul AUR a anunţat că vor fi organizate proteste în cazul în care proiectul privind vaccinarea obligatorie va fi adoptat prin ordonanţă de urgenţă.

„Nu există aşa ceva! Noi vom ieşi în stradă pentru că acest Guvern de nebuni trebuie dat jos.

Noi nu mai avem cadre medicale în România, suntem într-o criză medicală. Avem bolnavi cronic care nu au unde să se trateze şi ei insistă cu vaccinarea obligatorie şi cu întreruperea contractelor de muncă. Ce acuzaţii grave? Ăştia sunt! Nişte nebuni”, a spus George Simion, copreşedinte AUR.

Citeşte şi: Scandal de nedescris în plenul Parlamentului, la citirea moţiunii de cenzură. George Simion şterge pe jos cu Florin Roman: „Am scăpat de acest gunoi” / Alina Gorghiu: „Urlaţi ca o maimuţă, colegii dvs sunt nişte huligani”

George Simion: „Dacă Cîţu vrea să discute, să vină la Universitate sâmbătă la 5, fiindcă vor fi mii de români acolo”

De asemenea, George Simion a anunţat, în direct la România TV, că sâmbătă după-amiază va avea loc un protest în Piaţa Universităţii din Capitală.

„Sâmbătă toată România iese în stradă la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, la ora 17 şi o să fim mulţi. O să vină şi reprezentanţii cadrelor medicale, o să vină şi cadrele didactice.

O să vină şi mineri din Oltenia. O să vină şi de la Târgovişte de la Combinatul de Oţeluri Speciale. Îi aşteptăm şi pe minerii de la Crucea. S-a închis mina de uraniu de la Crucea”, a precizat Simion.

George Simion îl persiflează pe Cîţu care ia în calcul discuţii chiar şi cu AUR. „Nu mai suntem extremişti acum?”

Întrebat dacă ia în calcul să intre la masa negocierilor pentru a susţine Guvernul PNL, George Simion i-a transmis lui Florin Cîţu „să vină la Universitate sâmbătă la 5”.

„Nu mai suntem extremişti acum? Se poate discuta cu noi, nu-i aşa? Rezoluţia domnului europarlamentar (Rareş Bogdan) nu mai e valabilă, nu-i aşa? Multă ipocrizie am văzut în zona asta de PNL în ultimele două luni.

Dacă Cîţu vrea să discute, să vină la Universitate sâmbătă la 5, fiindcă vor fi mii de români acolo”, a spus copreşedintele AUR.

George Simion, teorie halucinantă despre cum este protejat Florin Cîţu: „A intervenit Klaus Iohannis pe lângă judecătorii CCR”

De asemenea, George Simion exclude orice formă de negociere cu PNL deoarece „orice dialog cu Florin Cîţu nu poate să ajungă decât la o concluzie: demisia lui Florin Cîţu din funcţie!”. Mai mult, liderul AUR a lansat acuzaţii grave la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.

„A blocat moţiunea de cenzură. Foloseşte tertipuri. Am înţeles că a intervenit Klaus Iohannis pe lângă judecătorii CCR, să nu fie cazul de un nou motiv de suspendare.

Să vedem mâine ce spun judecătorii CCR. Moţiunea trebuia să ajungă demult să fie votată. Au blocat-o ca Florin Cîţu să fie ales preşedinte PNL”, a conchis George Simion.

Citeşte şi: George Simion, preşedintele AUR, îl acuză pe Gigi Becali că a minţit: „Nu e adevărat. E în stilul lui, de multe ori expansiv”