EXCLUSIV George Simion tună şi fulgeră de la Bruxelles: „Să renunţăm la poziţia ghiocelul! Eu cred că suntem prea diplomați cu austriecii care ne iau petrolul, gazele, pădurile”

Votul de joi a angrenat toată clasa politică din România. Liderul partiudului AUR, George Simion, a plecat la Bruxelles pentru a face lobby colegilor din alte ţări pentru primirea României în Schengen.

07 dec. 2022, 15:55
EXCLUSIV George Simion tună şi fulgeră de la Bruxelles: „Să renunţăm la poziţia ghiocelul! Eu cred că suntem prea diplomați cu austriecii care ne iau petrolul, gazele, pădurile”

George Simion intervine de la Bruxelles în scandalul legat de spaţiul Schengen. „O amânare nu e bună. Luna ianuarie e mult prea tarzie, ca sa zic asa. O să intrăm în presedentia Suediei. Ei au alte planuri, nu se gandesc la aderarea Romnaiie, la extinderea spastiului Schengen, ci la primirea acestui val de migranti. Sunt la Bruxelles acum unde printre puținele voci care se bat pentru Romania e Cristian Terhes. Majoritatea nu ies din birou și sălile de mese. Nu știu ce a păzit guvernarea lui Iohannis până acum”, a declarat George Simion în exclusivitate la România TV.

George Simion: „Principalul vinovat e Iohannis, el coordonează politica externă a României și 8 ani”

„Eu cred că suntem prea diplomați cu austriecii care ne iau petrolul, gazele,  pădurile. Ciuca e un vinovat. A zis să vina europarlamentarii să nu se ia de Olanda, de Austria. Nu, trebuie să stăm în poziția ghiocel! Principalul vinovat e Iohannis, el coordonează politica externă a României și 8 ani nu face decât să primească în plic decizii. Cu ce se alege romania în urma implicării în război, cedării  de suveranitate prin legile Predoiu prin care s-a renunțat la supremația Constitutiei? Cu ce ne alegem? Nici în schengen nu ne primesc și sunt cozi interminabile la vamile Romaniei. Soferii romani.. sunt batjocoriți. Nu exportam nimic, romanii suferă din cauza acestei guvernări”, a declarat George Simion în exclusivitate pentru România Tv.

„La nivel de politică externă, nu existăm. Nimeni nu se gandea că Croația, care a depus cererea mai tarziu, nu o să aibă cererea aprobată. Noi de 11 an suntem ținuți la coada. Guvernarea lui iohannis trebuie să dea socoteala. De ce avem atatia europarlamentari, ambasadori, corp diplomatic.. aderarea nu trebuia pusă pe tapet dacă nu aveam asigurari”, a  mai spus Simion.

Nicoale Ciucă, discurs ferm pe tema aderării la Schengen: „Mâine mergem la vot în Consiliul JAI. Avem toate argumentele şi vom cere un vot fără nicio tergiversare şi o decizie pentru România”

Aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Spaţiul Schengen, pe agenda oficială a Consiliului JAI

Aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Spaţiul Schengen este inclusă ca prim punct pe agenda oficială a Consiliului JAI, Afaceri Interne, care va avea loc joi.
Agenda oficială a Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne, din zilele de 8 şi 9 decembrie, cuprinde ca prim punct o discuţie despre Spaţiul Schengen.

”Miniştrii vor discuta despre aplicarea integrală a acquis-ului Schengen în Bulgaria, Croaţia şi România şi vor urmări să adopte decizii în această privinţă. Miniştrii vor evalua, de asemenea, situaţia generală a spaţiului Schengen, ca parte a ciclului anual al Consiliului Schengen. Aceştia se vor concentra în special pe combaterea introducerii ilegale de migranţi şi pe interoperabilitatea sistemelor informatice”, este anunţul oficial al Consiliului.

Discuţia va avea loc în componenta Afaceri Interne a întrunirii, alături de o discuţie despre migraţie şi azil, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, abuzuri sexuale asupra copiilor şi rezilienţa infrastructurii critice.

Citeşte şi: Austria se opune oficial aderării României la Schengen, declară cancelarul Karl Nehammer: „Nu există o aprobare din partea Austriei pentru extinderea cu Bulgaria şi România”