EXCLUSIV | George Simion, ultimele pregătiri pentru nunta de la Măciuca. Nuntaşii se înregistrează pe WhatsApp şi vor sta în câmp, pe baloţi de paie. „Nu e o nuntă pentru fandosiţi!” VIDEO

George Simion e în febra pregătirilor pentru nunta care va avea loc pe 27 august în comuna Măciuca din judeţul Vâlcea. În direct la România TV, liderul AUR i-a dezvăluit lui Victor Ciutacu, moderatorul emisiunii "Punctul Culminant", ce trebuie să facă nuntaşii pentru a putea participa la marele eveniment. Se anunţă o nuntă inedită deoarece invitaţii vor trebui să se înscrie pe un grup special de WhatsApp pentru a putea avea acces la cheful organizat în câmp, pe baloţi de paie. George Simion a mărturisit că îşi doreşte o nuntă tradiţională la care îi vor cânta artişti celebri precum Gheorghe Zamfir, Sofia Vicoveanca, Veta Biriş sau Nicolae Furdui Iancu.

05 iul. 2022, 23:33

George Simion a răspuns invitaţiei lui Victor Ciutacu de a face publice detalii despre pregătirea nunţii. Marele eveniment va avea loc pe un câmp din comuna vâlceană Măciuca, sat Oveselu.

„Îi aştept pe toţi care vor să fie alături de noi pe 27 august. Să intre pe site-ul Georgesimion.ro. Acolo găsesc invitaţia la nuntă. E un câmp foarte mare aici. Am adus primii baloţi de paie. Nu o să avem mese să-i punem pe toţi. Dacă tot e recoltarea la cereale, au venit 1.000 de baloţi de paie şi o să mai vină până la 3.000. Sunt prietenii noştri din Argeş.

O să punem nuntaşii pe un câmp! Pe baloţi de paie. O să avem şi pânze. Pentru fandosiţi n-avem. Cine vrea nuntă fandosită, nu vine la sat aici în comuna Măciuca, satul Oveselu, unde mai fac politicienii români pe riviera franceză, pe lacul Como”, a declarat George Simion, la România TV.

George Simion, ultimele pregătiri pentru nunta de la Măciuca. Ce artişti celebri îi vor cânta liderului AUR

Întrebat dacă nuntaşii o să joace hora pe câmp, Simion speră să se prindă în horă cu mii de oameni.

„De jur împrejur! Sper să avem o horă de mii de oameni. Sper să-i avem la nuntă pe maestrul Gheorghe Zamfir, pe Sofia Vicoveanca, pe Veta Biriş, pe Nicolae Furdui Iancu şi pe alte mari nume ale muzicii populare româneşti. O să avem rock – Phoenix – şi alţi prieteni de-ai noştri”, a mai spus liderul AUR.

Mai mult, George Simion a mai spus că maestrul Ionel Tudorache ar putea veni să cânte la ciorba de potroace.

Victor Ciutacu e invitat la nunta lui George Simion. „Mă puneţi pe baloţi să beau apă?”

De altfel, liderul AUR a dat înţeles că nu-şi face griji privind vremea deoarece „nu plouă în Oltenia în august”.

George Simion: Problema e cu soarele. La asta ne gândim la diferite soluţii să ne răcorim. O să avem şi foarte multă apă. E şi o cişmea.

Victor Ciutacu: Vin la nuntă să-mi daţi apă? Mă puneţi pe baloţi să beau apă? Ce se dă de băut, de mâncat?

George Simion: În niciun caz lăcuste, deşi ne atacă aici pe câmp. O să avem proţap, sarmale, ca la o nuntă.

În plus, pentru că se aşteaptă să vină mii de oameni la nunta sa cu Ilinca Munteanu, George Simion a spus că vor fi făcute mii de sarmale la o mânăstire din zonă, iar nuntaşii vor bea vin de Drăgăşani.

„Da, o să se facă la o mânăstire. O să fac o filmare specială. Sarmale, da, pentru câţi vin, nu ştiu. Nici nu mă interesează! 5.000 – 8.000 – 10.000… Cei care doresc să vină, îi aştept cu mare drag! Se pot înregistra pe Georgesimion.ro, li se deschide o fereastră de Whatsapp unde primesc codul de participare.

Atât să ştie cei care vin că e necesară confirmare ca să ştim şi noi. Ne pregătim cu 30.000 de sarmale, cu 50.000 de sarmale, cu cât vin de Drăgăşani, şamd….

Nu e o nuntă pentru fandosiţi!”, a detaliat George Simion.

De altfel, preşedintele AUR a spus că a invitat colegi parlamentari de la toate partidele.  „Sper să reuşească să vină şi să nu aibă interdicţie pe linie de partid, că se mai practică chestia asta”, a mai spus el.

Citeşte şi: EXCLUSIV | George Simion, cu cărțile pe față: „Nu războiul e de vină pentru criza energetică, ci politicile distructive ale UE!”

George Simion, întrebat dacă accesul la nuntă e pe bază de cod QR. „Nu e cu cip. Sunt verificaţi la intrare. Să nu ne trezim cu neprieteni printre noi”

„În perimetru sunt cam două hectare de jur împrejur. Pe câmpul ăsta intră vreo 20.000 de oameni, dar în perimetrul nunţii intră doar cei care au confirmat, pe liste. Sunt verificaţi la intrare, li se verifică identitatea ca să nu ne trezim cu neprieteni printre noi. E şi judeţul domnului Cîţu aici!

O să văd dăm o brăţară la intrare cu codul dumnevoastră şi pe baza codului intraţi. Nu e cu cip, nu e cu nimic!”, a explicat Simion.

Victor Ciutacu a întrebat dacă soţia sa, care-l va însoţi, se poate înscrie pe aceeaşi brăţară. George Simion a oferit un răspuns în stilul caracteristic.

„Şi soţia dumneavoastră pe numărul ei de Whatsapp se înregistrează. Sper totuşi să veniţi împreună! Că la noi la AUR e cu cupluri, nu cu grupuri ca la USR!”, a afirmat Simion.

George Simion: E nuntă pentru oamenii din popor! Fără toc pentru că o să rămână cu tocul prin câmp!”

„Fără toc, pentru că o să rămână cu tocul prin câmp! NU o să aibă pantofi cu toc! Nu e nuntă pentru fandosiţi. E nuntă pentru oamenii din popor!

Întrebat dacă Ilinca, viitoarea sa soţie, va veni în adidaşi la nuntă, Simion a spus că aleasa inimii sale „e tinerică şi o să facă faţă”.

„O să vină în nişte încălţări confortabile. Cum credeţi că o să se descurce prin câmpul ăsta 12 ore şi cu 20.000 de oameni care să-şi facă poze cu noi? E tinerică şi o să facă faţă!”

Ţinuta obligatorie la nunta lui George Simion cu Ilinca Munteanu. „Toată lumea în cămaşă populară”

„E cu dress-code. Fără tocuri, că rămâneţi cu ele prin câmp. Toată lumea în cămaşă populară, fiecare cum găseşte.

O să avem vreo 10 corturi pentru fiecare regiune folclorică, zona Muscelului, Ţara Făgăraşului, Ţara Bârsei, Ţara Maramureşului.

Neapărat ce ne dorim de la nuntaşi e să vină cu voie bună. Mulţi mă întreabă. E cu dar? Darul e opţional. Obligatorie este cămaşa.

La 20.000 de oameni o să avem şi diferite zone. Avem şi noi prietenii apropiaţi, naşii, rudele într-o parte, dar nu prea o să avem timp de ei. O să fim cu toată lumea în câmp şi cu marii interpreţi care o să ne cânte”, a concluzionat George Simion.

Citeşte şi: Nunta lui George Simion, ultimele pregătiri. Peste 8000 de invitaţi au confirmat prezenţa, ce ţinute au ales mirii şi ce conţine meniul