EXCLUSIV Gigi Becali: Dacă mă lasă să dau medicamente gratis, tratăm românii şi nu mai avem treabă cu valul 5 VIDEO

Gigi Becali le cere autorităţilor să-l lase să trateze bolnavii de covid-19 cu medicamentele pe care le produce în fabrica sa. Latifundiarul din Pipera spune că atât Ivermectina, cât şi Arbidolul sunt mult mai eficiente decât orice vaccin.

23 nov. 2021, 14:40
EXCLUSIV Gigi Becali: Dacă mă lasă să dau medicamente gratis, tratăm românii şi nu mai avem treabă cu valul 5 VIDEO

Gigi Becali este revoltat de faptul că medicamentel pe care le produce în fabrica sa nu sunt autorizate de Ministerul Sănătăţii pentru a-i putea trata pe bolnavii de covid-19.

Gigi Becali: Doar aşa putem să uităm de COVID-19

„O sa vina valul 5. Eu le spun in felul urmator, daca ma lasa sa dau medicamente gratis, pot sa produc 10 mii de pastile pe ora.Într-o saptamana pot sa produc pentru toata tara. Daca ma lasa sa dau tratamentul, putem sa tratam romanii şi  sa nu mai avem treaba cu valul 5. Ivermectina se gaseste in toate tările civilizate, numai la noi nu. Studiile spun că este  cel mai bun si mai eficient medicament.

Romanii trebuie sa moara si trebuie sa faca vaccin. Daca vor lua ivermectina si arbidol, nu va mai conta covidul.

În Romania toti oamenii care au luat ivermectina si arbidol nu au mai avut probleme”, a spus Gigi Becali la România Tv.

De cealaltă parte, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu spune că medicamentele antivirale pe care le folosesc unii dintre cei infectaţi cu SARS-CoV-2 nu se găsesc pe piaţa românească pentru că nu există doveşti ştiinţifice că acestea trebuie să facă parte din protocolul terapeutic pentru COVID, el recomandând celor bolnavă să se prezinte la medic.

Citeşte şi România renunţă la vaccinul Astra Zeneca

”Toate moleculele pe care Comisia de Boli infecţioase le recomandă pentru tratamentul pacienţilor cu COVID-19 sunt menţionate în cadrul protocolului terapeutic. (…) Nu există în România, din partea experţilor din partea medicilor, din partea celor care definesc tratamentul pentru pacienţii COVID 19.

Nu există o recomandare fermă de utilizare. Dacă ar fi fost dovezi ştiinţifice în acest sens, acestea ar fi fost luate în considerare, am fi găsit o formulă prin care acest medicament să fie adus pe căi legale în România şi utilizat aşa cum se cuvine, profesional, în urma unui consult, ca urmare a unei prescripţii medicale. Însă acest lucru nu este în momentul d e faţă funcţiona din cauză că nu sunt dovezi ştiinţifice care să recomande, din punct de vedere ştiinţific, utilizarea respectivului antiviral”, a declarat Andrei Baciu marţi, într-o conferinţă de presă.

Transport ilegal de antivirale, descoperit de vameşii români

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Siret au descoperit, luni, ascunse în plafonul unui microbuz condus de un bărbat cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, 7.000 de capsule antivirale (Arbivir) de provenienţă ucraineană.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava a precizat că în PTF Siret s-a prezentat, luni, în jurul orei 13,30, pe sensul de intrare în ţară, un bărbat cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, în vârstă de 46 de ani, care conducea un microbuz înmatriculat în Ucraina.

În urma controlului, în plafonul mijlocului de transport a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 350 de cutii ce conţineau 7.000 de capsule antivirale de provenienţă ucraineană, medicamente pentru care bărbatul nu deţinea documentele legale pentru transport sau import.

Medicamentele, în valoare totală de 17.500 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional de către reprezentanţii Biroului Vamal Siret cu amendă în valoare de 4.000 de lei.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă, despre valul 5 în România: „Ne aşteptăm la o creştere a infectărilor din a două parte a lunii ianuarie”