Diana Șoșoacă a participat la o întâlnire cu premierul Ilie Bolojan vineri, 11 iulie, în care președinta S.O.S România a venit cu propuneri legate de măsurile de austeritate.
Într-o intervenție exclusivă pentru România TV, Diana Șoșoacă a dezvăluit cât de greu i-a fost să primească o audiență la premier și a prezentat măsurile pe care le-a propus.
„Ilie Bolojan mi-a admis audiența abia după ce mii de români i-au trimis mailuri pentru ca președintele S.O.S România să participe. M-am dus cu patru pagini de propuneri, pe care le-am mai dus o dată și i-am spus că s-a vorbit de anularea subvențiilor anulate partidelor.
Citește și : Ilie Bolojan a fost ales președinte al PNL. Cine sunt noii prim-vicepreședinți ai partidului
Noi avem în jur de 370.000 de euro pe lună, dar PSD are în jur de 3-4, AUR la fel, PNL în jur de 3 milioane. Noi am inițiat deja inițiative legislative cu privire la măsuri de austeritate pe umerii președintelui, premierului”, transmite Diana Șoșoacă.
Premierul Ilie Bolojan i-ar fi transmis că dorește reducerea procentului din subvenții către partide îndreptat spre presă și, mai mult, că apreciază foarte mult faptul că Partidul S.O.S România face acte caritabile și hrănește oamenii săraci.
„Premierul mi-a spus că nu e de acord cu anularea subvențiilor dar mi-a dat dreptate că 50-60% se duce către presă și să diminueze procentul, să ajungă la un 10-20%, și că apreciază foarte mult ce face partidul S.O.S România, că face acte caritabile și hrănește oamenii săraci.
Chiar nu se poate renunța la subvenție un an-doi ani de zile? Noi am intrat în Parlament fără subvenție, avem sedii închiriate din banii noștri, ai membrilor, să facă și celelalte partide la fel”, arată Diana Șoșoacă.
În cele din urmă, europarlamentara i-ar fi propus premierului ca șefii instituțiilor de stat și parlamentarii să trăiască pe salariul minim pe economie pe perioada crizei, având în vedere că aceștia deja beneficiază de chirie, mâncare, etc.
„Apoi am mers pe anularea pensiilor speciale și s-a albit, am vorbit de anularea pensiilor speciale de la CCR, ale judecătorilor. Apoi am cerut ca parlamentarii, conducerile de instituții, să aibă timp de doi ani de zile salariul minim pe economie, să vadă cum e să trăiești cu salariul minim pe economie.
Românii nu știu că ei au asigurat tot, masă, casă, mâncare, frizer. Domnul Bolojan mi-a spus că nu au frizer, dar dumnealui nici nu îi trebuie frizer”, mai precizează Diana Șoșoacă.