EXCLUSIV Interviu cu părintele Ciprian Grădinaru, „chirurgul sufletelor”, despre pandemie şi vaccinare: „Frica e cea mai diabolică armă, dar şi cea mai mare formă de pedagogie” VIDEO

Părintele Ciprian Grădinaru slujeşte la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Într-un interviu de suflet acordat jurnalistului Dragoş Bistriceanu, duhovnicul, supranumit "chirurgul sufletelor", a abordat unele dintre cele mai arzătoare subiecte: pandemia, vaccinarea, discreditarea Bisericii.

06 mai 2021, 12:40
EXCLUSIV Interviu cu părintele Ciprian Grădinaru, „chirurgul sufletelor”, despre pandemie şi vaccinare: „Frica e cea mai diabolică armă, dar şi cea mai mare formă de pedagogie” VIDEO

Părintele Ciprian Grădinaru este de părere că pandemia a avut rostul ei, apropiindu-i pe oameni de Dumnezeu. Preotul subliniază faptul că frica, cea mai puternică emoţie apărută pe fondul pandemiei, este cel mai bun profesor într-o situaţie ca aceasta.

Această pandemie a fost o cernere, o libertate plină de responsabilităţi, pe mulţi i-a apropiat de credinţă, pe unii i-a făcut să fie mai nehotărâţi. Pandemia a adus multă teamă, dezorientare, chin sufletesc şi mulţi au venit spre Biserică pentru că au văzut că lumea e neputincioasă.  

Frica e cea mai diabolică armă, dar este şi cea mai mare formă de pedagogie. Omul se roagă mai mult, se căieşte mai mult, vine la spovedit mai mult, aleargă la Dumnezeu mai mult„, constată părintele Ciprian Grădinaru.

Virusul, făcut în laborator

Duhovnicul este de părere că virusul care a paralizat întreaga planetă a fost creat în laborator. Părintele are doar cuvinte de laudă la adresa medicilor care fac imposibilul pentru salvarea vieţilor.

Virusul nu e făcut aşa la voia întâmplării. Suntem prea mici pentru interesele lor prea mari. N-aş vrea să găsim vinovaţi pentru vieţile pierdute, pentru decedaţii băgaţi în saci. A fost o confuzie, o trăire emoţională. Medicii au fost eroi. E un mare dar de la Dumnezeu să fii medic. Au făcut şi ei ce au putut, nu trebuie să căutăm vinovaţi.

Au fost reguli impuse. A căutat fiecare să-şi facă datoria cât a putut, cum a putut. Aştia sunt medicii pe care-i avem şi trebuie să-i preţuim şi să-i cinstim„, este de părere preotul Ciprian Grădinaru.

Ce scop are campania de discreditare a Bisericii

Referitor la campania de discreditare a Bisericii, dusă de la începutul pandemiei, duhovnicul crede că aceasta nu va avea efect.

E o politică de discreditare a Bisericii, dar oricât vor arunca cu pietre în Biserică, acestea nu vor avea efect. Biserica şi Patriarhia au fost cele mai prezente în stradă în timpul pandemiei.

De la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului am trimis vreo 200 de voluntari. Când am spus că vrem să facem activităţi de caritate, ne-au pus să facem dosare pentru fiecare voluntar, stil european. Am avut expertize medicale, psihologice, chiar şi de la Medicina Muncii. Am făcut-o şi pe asta. Voluntarii au fost pe stradă zilnic, au mers pe la oameni pe acasă, ne-au adus listele de la primărie şi le-am dus alimente oamenilor singuri, izolaţi.

De ce se doreşte dezbinarea Bisericii? Un popor care cucereşte un alt popor distruge trei instituţii: Biserica, familia şi şcoala. Când le-ai distrus, ai distrus poporul din toate punctele de vedere. Când distrugi Biserica, ai luat coloana vertebrală şi identitatea lui sufletească. Familia au încercat să o distrugă. În România, avem cea mai permisivă lege a divorţului. 30 de zile la notar şi gata… statul nu susţine familia„, constată, cu amărăciune, părintele.

Părintele Ciprian Grădinaru: „Vaccinarea, o problemă de conştiinţă”

Despre părintele Grădinaru au circulat în spaţiul public informaţii că s-ar fi vaccinat împotriva coronavirusului. Părintele spune, însă, că nimeni nu l-a întrebat despre acest aspect.

Vorbesc mulţi în numele meu. Vaccinare e o problemă de conştiinţă a fiecăruia, nu poţi să-i impui omului nimic. Aceste vaccinuri sunt experimentale, nici măcar producătorul nu-şi asumă urmările. Semnezi pe propria răspundere asumarea urmărilor, e o libertatea a fiecăruia.

Nu a venit nimeni să mă întrebe pe mine dacă m-am vaccinat sau nu, dacă susţin sau nu vaccinul. Ei consideră că am credibilitate şi atunci se folosesc de numele meu. Eu, personal, nu voi interveni pe subiectul ăsta, fiecare să facă cum îi dictează conştiinţa. 

Adevăraţii creştini nu-s pe internet, sunt la Biserică, se roagă mult. Pe internet e haos, fiecare scrie ce-i tună prin cap, fiecare îşi dă cu părerea. Dacă are ceva cu tine personal, te denigrează folosind vaccinul„, este de părere părintele Ciprian Grădinaru.