EXCLUSIV Ludovic Orban nu a fost invitat la recepţia de Ziua Naţională de la Cotroceni: „Este o probă de proastă creştere din partea unui preşedinte, sfidează spiritul acestei zile”

Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, petrece Ziua Naţională a României în oraşul Unirii, Alba Iulia. Liderul FD spune că nu a fost invitat de preşedintele Iohannis la Cotroceni cu ocazia Zilei Naţionale, aşa cum ar fi cerut protocolul, dar că acest lucru nu îl deranjează.

01 dec. 2022, 16:59
EXCLUSIV Ludovic Orban nu a fost invitat la recepţia de Ziua Naţională de la Cotroceni: „Este o probă de proastă creştere din partea unui preşedinte, sfidează spiritul acestei zile”

Eu nu am primit invitaţie la Cotroceni şi asta este o probă de proastă creştere din partea unui preşedinte care trebuie să fie al tuturor românilor, ca de Ziua Naţională, la un eveniment organizat la Cotroceni, să aibă proasta creştere şi să sfideze spiritul zilei de 1 Decembrie ignorând liderii opoziţiei.

Probabil îşi imaginează că a cumpărat pentru sine Palatul Cotroceni, nu e precum sunt casele pe care le-a dobândit. E cu chirie la Cotroceni şi are obligaţia să respecte toţi cetăţenii români. Eu nu sunt nici supărat, nici revoltat că nu ne-a invitat„, a declarat Ludovic Orban la România TV.

Referitor la subiectul mult vehiculat în ultimele zile al unirii României cu Basarabia, Ludovic Orban spune că o astfel de unire se face în mai multe etape, una dintre acestea fiind recunoaşterea la nivel internaţional.

1 Decembrie a fost încununarea unui proces de întregire a ţării. Transilvania a fost ultima alipită trupului ţării, Basarabia a fost prima pe 27 martie, a urmat Bucovina pe 28 noiembrie şi Transilvania, Banatul si Crişana pe 1 Decembrie. Basarabia este România.

Daţi-mi voie să nu comentez informaţia apărută pe surse, care nu a fost confirmată oficial pe un subiect aşa delicat cum e subiectul reîntregirii României. Nu cred că trebuie să ia cineva steagul unirii, unirea tb să se facă dacă este posibilă, iar pt asta e nev de acţiune, atât în relaţiile dintre cele dou ţări surori, cât şi o acţiune la nivel diplomatic internaţional pentru recunoaşterea oricărui proces de unire.

Este legitim obiectivul revenirii României în fruntariile sale naturale, dar să nu ne aruncăm fără să existe temeiuri solide„, a spus Ludovic Orban la România TV.