EXCLUSIV Mâncare tradiţională vs insecte. Petre Daea, noul ministru al Agriculturii: „Eu, de regulă, ca inginer agronom, combat gândacii, nu-i mănânc”

Petre Daea a făcut dezvăluiri explozive, la România Tv, despre mâncarea preparată din insecte. Noul ministru al Agriculturii este de părere că românii nu vor putea înlocui niciodată mâncarea tradiţională cu gândacii.

13 iul. 2022, 21:39
EXCLUSIV Mâncare tradiţională vs insecte. Petre Daea, noul ministru al Agriculturii: „Eu, de regulă, ca inginer agronom, combat gândacii, nu-i mănânc”

Mâncare tradiţională vs insecte. Noul ministru al Agriculturii nici nu vrea să audă de mâncarea preparată din insecte. Petre Daea spune că nimeni nu-i poate obliga pe români să înlocuiască mâncarea noastră tradiţională cu feluri simandicoase preparate din lăcuste sau gândaci.

Mâncare tradiţională vs insecte. Petre Daea: „Lucrurile acestea vin împotriva firii”

Citeşte şi Lipsa irigațiilor distruge agricultura din România. Petre Daea: „Ploile n-au putut satisface pretenția plantelor”

Întrebat de Victor Ciutacu ce părere are despre mâncarea preparată din insecte, noul ministru al Agriculturii a dat un răspuns vehement.

„Eu, de regula, ca inginer agronom, combat gândacii, nu-i mananc. Lucrurile acestea nu tin, pentru ca vin impotriva firii. Intrebati pe oricine. Noi nu trebuie sa ne abatem de la drumul cunoscut, pentru ca am cosntatat ca atunci cand o facem gresim.

Am si auzit ca suport al justificarii ca avem o proteina noua, eu le-am spus că lacustele traiesc tot pe pamant, ele mananca vegetatie. Adica nu reprezintă o sursa sigura. Nu are rost să mai discutăm.

Haideti sa ne ducem la mamaliga noastra, pentru ca o vedem afectata pe camp, aceasta este ingrijorarea ministrului”, a declarat Petre Daea la România Tv .

Noul ministru al Agriculturii a dezvăluit ce mânâncă el în fiecare zi.

„In primul rand, ce apuc. Zilnic, mananc din sufertasul facut de acasă. Il iau cu mine in fiecare dimineaţă. La ora 6:30 intru în birou, il introduc in frigider şi mananc cand am timp. Mananc carne destul de mult. Manânc produsele pe care le fac acasa, in familie, de la tarani. Am mancat si pe roata tractorului. Asta e viata. Am bantuit campurile. În 52 de ani pe carte de munca, am de fapt 100 de ani de munca, pentru ca niciodata nu am muncit 8 ore pe zi”,  mai spus ministrul Agriculturii.

Citeşte şi Secetă în România. Fermierii cer declararea stării de calamitate. Ministrul Petre Daea: „Nu suntem departe”

Deşi în mai multe zone ale ţării fermierii se plâng că seceta le-a distrus culturile, Petre Daea îi asigură pe români că nu vor fi probleme cu hrana în ţara noastră.

„În anumite zone ale ţării, culturile sunt compromise. Cu toate astea, rezerva de stat e sigura, nu sunt probleme in Romania cu rezervele de hrana. Nu sunt probleme cu productia. Ne asigurăm necesarul de hrana in Romania si in aceste conditii grele. Astazi am introdus acte normative care sa vina in sprijinul fermierilor”, a mai spus ministrul Agriculturii.