EXCLUSIV | Marcel Ciolacu avertizează că pensiile şi salariile vor fi îngheţate. „Trăim o bătaie de joc din partea acestui Guvern. S-au transformat în nişte haiduci invers faţă de cei legendari”

Marcel Ciolacu a declarat, luni, în direct la România TV, că pensiile şi salariile bugetarilor ar putea fi îngheţate dacă datoria publică a României va depăşi pragul de 50% din PIB. De asemenea, preşedintele PSD acuză coaliţia guvernamentală că nu respectă legea deoarece nu transmite public pe ce alocă banii împrumutaţi.

05 iul. 2021, 20:29
EXCLUSIV | Marcel Ciolacu avertizează că pensiile şi salariile vor fi îngheţate. „Trăim o bătaie de joc din partea acestui Guvern. S-au transformat în nişte haiduci invers faţă de cei legendari”

În direct la România TV, Marcel Ciolacu a avertizat că Guvernul ar urma să aplice măsuri de austeritate dacă nivelul datoriei publice va depăşi 50% din PIB.

„De ce trebuie să comentăm legile la televizor şi să nu respectăm legile? Ei s-au transformat în nişte haiduci la Guvern, nişte haiduci invers decât haiducii legendari. Iau de la săraci şi dau la bogaţi!

Este legea 69, lege în vigoare care spune foarte clar: între 45 şi 50%, Ministerul Finanţelor trebuie să vină să explice într-o şedinţă de Guvern printr-un memorandum, iar peste 50% se îngheaţă toate cheltuielile bugetare – şi salarii şi pensii! Conform legii, ei nu mai voie absolut nimic! Ei trebuie să îngheţe absolut toate veniturile!

Vom depăşi şi pragul de 55%. Atunci tot legea spune că trebuie să îngheţe tot ceea ce înseamnă asistenţă socială în sistemul public şi trebuie să vină cu reduceri”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu avertizează că pensiile şi salariile vor fi îngheţate. „Unde e normalitatea promisă de domnul Iohannis?”

„Lucrurile sunt clare. Trebuie să respectăm legea şi să nu mai minţim oamenii!

Trăim o bătaie de joc din partea acestui Guvern. Atunci îi amendăm pe oameni că nu se vaccinează sau nu poartă mască, iar tu, prim ministru, nu respecţi legile în România? Unde vrem să ajungem? Unde e normalitatea promisă de domnul Iohannis?”, a mai spus liderul PSD.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Acord istoric pentru taxarea cu 15% a multinaționalelor. Guvernul Cîțu tace mâlc”

De asemenea, Marcel Ciolacu acuză Guvernul că nu respectă legea privind răspunderea ministerială deoarece nu ar explica public pe ce cheltuie banii obţinuţi prin împrumuturi.

„Aşteptăm, în primul rând, execuţia bugetară venită de la Ministerul Finanţelor. Avem o lege care nu se respectă. Lucrurile sunt clare. Nu există cineva să vină să spună în acest moment că datoria publică este peste 50%. E un lucru evident!

Vom acţiona în instanţă – că vor fi plângeri penale pentru abuz în serviciu, că vom face moţiuni în sesiune extraordinară. Poate înţeleg şi ei că trebuie respectate legile ca să nu mai mintă românii!

Ei ies şi spun. Sunt în campanie electorală în interiorul PNL, în loc să se ocupe guvenarea ţării, de PNRR. Sunt 12 state care au aprobat PNRR. Noi stăm de vorbă cu Comisia că poate prin octombrie”, a mai precizat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

„Dacă nu se apucă de treabă, să-şi dea demisiile şi să plece, să se bată la ei, la PNL, cu Orban şi cu cine au ei de bătut”, a adăugat el.

Citeşte şi: EXCLUSIV Marcel Ciolacu aruncă BOMBA: „Comisia Europeană a trimis un document în care face praf PNRR-ul, dar Ghinea l-a ascuns în minister, nici Cîţu nu l-a văzut”