EXCLUSIV Marcel Ciolacu, despre George Simion: „Nu merită sa fie în turul doi pentru cea mai înaltă funcţie în statul român”

Liderul PSD a evitat să spună dacă el va fi candidatul social-democrat pentru Cotroceni, dar a spus că nu se teme de o eventuală confruntare cu liderul AUR.

01 dec. 2023, 20:41
EXCLUSIV Marcel Ciolacu, despre George Simion: „Nu merită sa fie în turul doi pentru cea mai înaltă funcţie în statul român”

Într-un amplu interviu acordat lui Victor Ciutacu, premierul Marcel Ciolacu a vorbit şi despre potenţialii adversari politici la alegerile de anul viitor.

Întrebat despre un posibil tur doi la prezidenţiale cu George Simion, Marcel Ciolacu a fost categoric: „Nu ma sperie nimic, dar nu cred ca Simion merita sa fie in turul 2 pentru cea mai inalta functie in statul roman. Nu trebuie sa faci orice sa castigi, asta e un principiu al meu. Nu ma sperie deloc Victor daca el creste, eu nu am dusmani politici, Simion e un adversar politic. Cum se manifesta in acest moment nu il califica pentru a se inscrie in ultima etapa pentru ca romanii sa decida cine e presedinte. 7 zile in politica e mult. Churchill a pierdut alegerile in 7 zile dupa ce a fost singurul om politic care a spus ca e exclus sa negocieze cu Hitler, a pierdut alegerile in 7 zile pentru ca poporul a fost de acord ca a contat foarte mult in timp de razboi si au dorit alt premier pe timp de pace. Noi, poporul, consideram ca trebuie altcineva.

„Daca pierzi un rand de alegeri, voi pleca din functia de presedinte PSD. In aceeasi zi!”

Marcel Ciolacu a admis ca isi joacă viictor politic daca puierde alegerile: „Categoric. In primul si in primul rand, daca pierzi un rand de alegeri, voi pleca din functia de presedinte PSD. In aceeasi zi! Dar e un gest de normalitate, Victor! PSD a consacarat executiile nocturne… Democratia asa se construieste, e o democratie tanara. Odata cu aceasta coalitie, cu acest schimb de premieri in mod natural, e prima data, din punctul meu de vedere cand am intrat intr-o democratie consolidata. Acest lucru trebuie sa se vada si in interiorul unor partide. cum sa mai raman la partid daca am pierdut alegerile? La partid ramai cat castigi. E important  sa fii primul clasat, Victor, dar poti sa nu faci o majoritate in guvern. Am 56 de ani, nu trebuie neaparat sa fiu sef de partid sau premier. Nu trebuie sa fii numai sef toata viata. Totul e ciclic, nu exita urcus fara coboras… . Dar nu am pretentii sa ma caute lumea peste cativa ani cum ma cheama astazi. Dar este normal, dar ce vreti ? Sa devin un frustrat nefericit? Prefer sa raman cu prietenii mei, asta e”.

Marcel Ciolacu, schimb de replici cu George Simion şi în Parlament

Premierul Marcel Ciolacu a avut, marţi pe holurile Parlamentul, un schimb de replici cu liderul AUR George Simion cu privire la drepturile românilor din Ucraina. George Simion şi mai mulţi parlamentari au venit cu teancuri de cărţi în limba română în braţe au spus că că cinci microbuze pline cu cărţi sunt blocate la graniţa cu Ucraina şi au acuzat statul că nu face nimic astfel încât aceste cărţi să ajungă la copiii români. Preşedintele AUR i-a oferit liderului PSD o carte „Harry Potter” şi a afirmat că a înţeles că „a luat Bac-ul mai târziu domnul Ciolacu”.

Marcel Ciolacu, atac fără perdea la adresa lui Cătălin Drulă: „Când era domnul ministru Rangă”

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent, marţi la Parlament, pentru a participa la evenimentul de lansare a campaniei „Stop violenţei împotriva femeilor”, organizat de către grupurile parlamentare ale PSD, iar parlamentarii social-democraţi, inclusiv Ciolacu au venit cu tricouri inscripţionate cu mesajul „Stop violenţei împotriva femeilor”.

Preşedintele PSD a participat şi la şedinţa plenului reunit al Parlamentului, iar ulterior pe holuri a fost abordat de mai mulţi aleşi de la AUR, inclusiv George Simion, ei având teancuri de cărţi în mână.

„Avem manuale de limbă română care sunt în momentul acesta în Vama Siret. E ziua unirii Bucovinei cu ţara. Avem cinci microbuze în vamă în momentul ăsta. Dacă puteţi anunţa Poliţia de Frontieră Română să vorbească cu omologii”, i-a transmis George Simion lui Marcel Ciolacu.

Premierul i-a spus liderului AUR că nu face trafic de influenţă şi nu intervine, însă a adăugat că este lăudabilă iniţiativa partidului AUR.

Marcel Ciolacu, neimpresionat de sondajele care-l indică pe Mircea Geoană favorit la prezidențiale: „Uitați de domnul Geoană. Nu cred în ciorbe reîncălzite”

„În primul rând, eu nu fac trafic de influenţă şi nu intervin. În schimb, am înţeles fenomenul şi facem împreună. E foarte lăudabilă iniţiativa dumneavoastră”, a declarat Marcel Ciolacu, după care i-a întins mâna liderului AUR.

Preşedintele AUR nu a vrut să îi strângă mână prim-ministrului, însă i-a oferit o carte şi anume „Harry Potter”, pentru că a înţeles că premierul „a luat Bac-ul mai târziu”.

„I-am dat «Harry Potter» să citească că am înţeles că a luat Bac-ul mai târziu domnul Ciolacu. Eu dau mâna doar cu românii”, a afirmat Simion.

Recent, referindu-se la rectificarea bugetară, şeful Executivului Marcel Ciolacu a declarat că şi-ar fi dorit foarte mult să fie Harry Potter şi să aibă bagheta cu ajutorul căreia să modifice totul într-o noapte.