EXCLUSIV Marcel Ciolacu, despre secretizarea PNRR-ului de către Cristian Ghinea: „Abia acum aflăm ce lucruri sunt trecute acolo”

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a participat luni la emisiunea lui Victor Ciutacu, Punctul Culminant, pentru a discuta cele mai stringente teme pentru români, printre acestea fiind şi secretizarea PNRR-ului de către fostul ministru Cristian Ghinea.

17 oct. 2022, 23:06
EXCLUSIV Marcel Ciolacu, despre secretizarea PNRR-ului de către Cristian Ghinea: „Abia acum aflăm ce lucruri sunt trecute acolo”

România TV a obţinut un document olograf prin care fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a cerut secretizarea PNRR-ului, indicând chiar persoanele care ar fi trebuit să aibă acces la documente. Preşedintele PSD Marcel Ciolacu spune că acest lucru nu s-a mai făcut în nicio şară europeană şi vrea ca întreg PNRR-ul României să fie foarte bine studiat, înainte ca o delegaţie a ţării noastre să meargă la Bruxelles pentru a negociaunele modificări.

„”Sper să promoveze un memorandum în Guvern să îl desecretizăm şi să aflăm şi noi, toţi românii, ce ne-am asumat. Niciun stat european nu a secretizat PNRR. Toată lumea, în primul rând Parlamentul trebuie să cunoască în detaliu. Vă aduceţi aminte acum un an şi jumătate spuneam şi lui Cîţu, dom’le, spune-ţi-ne ce e în PNRR. Am aflat abia acum, la coaliţie vin miniştri, mai ales ministrul Fondurilor, şi spune ce e în cuprinsul PNRR.

Îi minţi pe români, acum sunt oamenii noi. Am înţeles, sunt şi oameni noi şi oameni vechi, cum vor ei. Nu au niciun euro în PNRR prins pe tineret. Vorbeşti de transparenţă, iar primul lucru pe care îl faci, tu secretizezi PNRR, nu s-a întâmplat niciunde în Europa. Astăzi am vorbit cu liderul de grup, o să ridice discuţia la nivelul liderilor de grup, sper să teracă prin Guvern memorandumul de desecretizare şi în momentul acela să aflăm şi noi, prin comisie parlamentară, ce avem de făcut”, a declarat Ciolacu.

El a explicat că sunt unele lucrui care trebuie schimbate, având în vedere crizele.

”Toată lumea vorbeşte de plecarea la Bruxelles, ba a prim-ministrului, ba a mea. Sunt multe lucruri care trebuie adaptate, s-au schimbat  multe cu războiul din Ucraina  şi criza energetică, dar mai întâi să aflăm tot adevărul. Am făcut un apel la toţi miniştri, să vedem care sunt problemele. Pentru că noi nu avem un întreg, tot tabloul”, a subliniat social-democratul.

Liderul PSD a adăugat că toate problemele actuale sunt din cauza măsurilor luate ”înainte”.

”BNR a spus că toate problemele sunt din cauza măsurilor luate înainte, deci acum a venit nota de plată pe tot ce înseamnă inflaţie, mai ales”, a declarat Ciolacu.”, a spus Marcel Ciolacu, în direct la România TV.

Citeşte şi: Maria Grapini, discurs incendiar în Parlamentul European: „Românii s-au săturat de dublă măsură! Nu suntem în Schengen şi ne ţineţi în întuneric, la lumânare!” VIDEO