EXCLUSIV – Marcel Ciolacu: Plec a doua zi din funcția de președinte PSD dacă AUR câștigă alegerile europarlamentare

Marcel Ciolacu a spus că dacă AUR va câștiga alegerile europarlamentare din luna iunie 2024 își va da demisia din funcția de președinte al PSD.

29 dec. 2023, 10:01
EXCLUSIV – Marcel Ciolacu: Plec a doua zi din funcția de președinte PSD dacă AUR câștigă alegerile europarlamentare

Marcel Ciolacu spune că va pleca din fruntea PSD dacă partidul lui George Simion va câștiga alegerile europarlamentare din vara anului următor.

„Dacă Simion câștigă alegerile europarlamentare plec a doua zi. Sunt ferm convins că vom fi pe primul loc, am un șef de campanie foarte bun, pe domnul Tudose”, a spus Ciolacu.

Citește și: EXCLUSIV Marcel Ciolacu, sigur de aderarea completă a României la Schengen în 2024: ”Din acest moment, având un acord politic, întregul demers e ireversibil”

„Cele mai importante sunt primele alegeri, cele europarlamentare. În momentul în care ai pierdut alegerile ai plecat, e o regulă de aur”, a spus Marcel Ciolacu.

Potrivit unui sondaj INSCOP realizat la începutul lunii decembrie la comanda News.ro, PSD ar obţine 30,2% din voturi, PNL ar obține 20,1%, iar AUR 19,5%. Întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale de anul viitor, premierul a spus că nu a stabilit nimic „momentan”.

Citește și: Marcel Ciolacu: ”Vom continua eforturile și anul viitor pentru aderarea în integralitate la Spațiul Schengen”