EXCLUSIV Marcel Ciolacu: „Din punctul meu de vedere, Cîţu nu mai e prim-ministru. Vine iarna, o să fie jale, o să îngheţe lumea în case”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a fost miercuri invitatul lui Victor Ciutacu în emisiunea Punctul Culminant, de la România TV, unde a comentat criza politică şi sanitară din ţara noastră, în ziua când numărul cazurilor noi de Covid au depăşit 7.000, cel mai mare număr din decembrie 2020.

22 sept. 2021, 21:20
EXCLUSIV Marcel Ciolacu: „Din punctul meu de vedere, Cîţu nu mai e prim-ministru. Vine iarna, o să fie jale, o să îngheţe lumea în case”

Marcel Ciolacu a respins categoric toate acuzaţiile lansate de fostul preşedinte a partidului, Liviu Dragnea, căruia i-a amintit că a stat la masă cu şefii serviciilor, Coldea şi Maior, dar şi cu Laura Kovesi, şi l-a invitat pe acesta să iasă în faţa publicului cu informaţii concrete, dacă le are.

„In primul rand as dori sa-i urez multa sanatate si toate aprecierile pentru toate lucrurile bune facute pentru PSD. Nu e primul lider al unui partid care, din postura de fost presedinte, si-a lansat un alt partid. Nu pot sa-i urez succes, pentru ca inteleg ca o sa fim adversari.

In rest, toate atacurile si jumatatile de adevar spuse de el nu ma intereseaza. PSD a ajuns la 37% si consider ca asta este drumul corect. Cat timp nu ne indepartam de agenda romanilor si despre problemele lor, nu ma intorc in trecut. Eu am facut infiltratii doar la coloana, ca si el, nu am altfel de infiltrati.

Domnul Dragnea e adversar politic, a fost la mese cu Coldea, cu Kovesi, cu Maior, nu stie lucruri concrete? Eu nu-i cunosc pe acesti oameni, ce infiltrati? De ce, daca a stat cu ei la masa si a auzit asa ceva, nu a rasturnat masa? Sa vina sa spuna romanlor, daca stie lucruri concrete.

Nu vi se pare curios, cand avem o criza sanitara si economica, cele mai mari preturi de 30 de ani, guvern nefunctional, presedintele vorbeste de golf, deodata apar acelesi povesti la PSD, acelesi acuze? Nu am treaba cu Securitatea, nu am luat decizii cu sefi de servicii, nu m-a sunat vreodata vreun sef de servicii. Uite cum dorm eu cu poza lui Iohannis sub perna, nu mai pot de dragul lui.

Ciolos cum a fost numit, s-a inteles cu cineva? Am pus eu vreun prim-ministru? Fiecare isi asuma deciziile pe care le ia.”, a spus Marcel Ciolacu, în exclusivitate, la România TV.

Marcel Ciolacu a declarat că, din punctul său de vedere, Florin Cîţu nu mai este premier de facto şi ar trebui să-şi prezinte demisia, înainte de a fi demis prin moţiune de cenzură.

„Din punctul meu de vedere Citu nu mai e prim-ministru. Auziti aberatie, primul ministru cere ancheta sa vada de ce nu suntem pregatiti de valul 4. Pai ce ai facut pana acum? Cica ne trebuiesc paturi ATI. Pai ai medici, ai ventilatoare? Am prieteni cu oameni internati si nu sunt medicamente. Iar premierul se spala pe maini si cere ancheta. Du-te acasa, ca si-asa vine motiunea.”, a adăugat Ciolacu.

Citeşte şi: Ciolacu stinge lumina la Guvern: lege de susținere a IMM-urilor pentru facturile la energie

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu s-a referit şi la zvonurile din spaţiul public, conform cărora PSD ar urma să formeze o coaliţie de guvernare cu PNL, în schimbul unor funcţii importante, printre care preşedinţia Camerei Deputaţilor.

„Terminati cu sefiile, sa si le puna in cap. Majoritatea le numeste, n stai acolo cu o minoritate, ca dupa aia te schimba majoritatea. Daca motiunea, pe 28, spune CCR ca nu e conflict, se voteaza si PSD o voteaza. Daca CCR spune ca e conflict, PSD depune motiune si sa nu ceara USR sa scoatem din text ca ei au fost la guvernare. Si cred ca USR se va tine de cuvant si va darama acest guvern.

Inseamna ca, daca nu il darama, aceasta criza politica a fost un santaj si se descalifica in Romania.”, a spus Ciolacu.

Citeşte şi: Alin Stoica, fostul prefect al Capitalei, condamnă desfăşurarea Congresului PNL: „Nu poţi permite conferinţe cu 5.000 de oameni, când limita pentru spectacole e de 1.000”

”Vine iarna, o să fie jale, o să înghețe lumea în case. Gigacaloria o să fie cu 60% mai scumpă. Devii dependent energetic. Nu mai poți vorbi în România de suveranitate națională, pierdem tot. Bă, oprește-te cu vânzările, termină! Tu vinzi Hidroelectrica în plină criză? Sunt o grămadă de șmecherii în plină criză, o să le vedeți pentru că vor ieși.”, a explicat Marcel Ciolacu la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.