EXCLUSIV Marius Budăi, anunţ de ultimă oră despre majorarea pensiilor. Promisiunea ministrului pentru pensionari

Într-un interviu exclusiv la România tv, ministrul Muncii a făcut noi dezvăluiri privind majorarea pensiilor. De asemenea, Marius Budăi a spus şi cum vor fi ajutaţi pensionarii să facă faţă facturilor uriaşe care se anunţă în această iarnă.

17 sept. 2022, 19:28
EXCLUSIV Marius Budăi, anunţ de ultimă oră despre majorarea pensiilor. Promisiunea ministrului pentru pensionari

Marius Budăi, anunţ de ultimă oră despre majorarea pensiilor. Ministrul Muncii i-a asigurat pe pensionarii din România că începând cu 1 ianuarie 2023 vor primi pensii mai mari.

Marius Budăi, anunţ de ultimă oră despre majorarea pensiilor: „Va fi o majorare de la 1 ianuarie 2023”

Citeşte şi EXCLUSIV | Ce se întâmplă cu pensiile și salariul minim european. Anunțul ministrului Marius Budăi

„Va fi o majorare de la 1 ianuarie 2023. Valoarea majorarii urmează să fie regăsită în momentul în care vom construi bugetul pe anul 2023. Am vazut că şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu şi premierul au spus că ne dorim şi vom reuşi in acest an să aprobam deja bugetul pentru 2023.

Ministerul Muncii este in stransa legatura cu celelalte ministere, cu Banca Mondiala si cu Comisia Europeana. De saptamana viitoare vom discuta cu partenerii sociali despre salariul minim brut garantat in plata dar si pe viitoarea reforma a pensiilor. Impreuna sunt sigur ca ne vom incadra in acest jalon de 9.4% din PIB”, a declarat Marius Budăi într-un interviu acordat Andreei Creţulescu.

Cum vor fi ajutaţi pensionarii pentru a face faţă facturilor uriaşe din iarna asta. Anunţul făcut de ministrul Muncii

„Avem acea plafonare şi compensare. Tot ce a fost pe durata de iarna a anului 2021-2022, ca si compensare pentru consumatorii casnici, Ministerul Muncii a achitat catre furnizori pana la ultimul leuţ. Avem aceasta masura si pentru iarna 2022-2023 si suntem pregatiti să o implementam. Daca situaţia o va impune, noi vom implementa noi măsuri, pentru că asta este scopul nostru, să protejăm cetăţenii”, a mai spus Marius Budăi la România tv.

Reamintim că Guvernul a decis să plafoneze prețurile la energie până la 31 august 2023. Pentru mulți consumatori casnici, facturile vor crește după ce Executivul a schimbat modul de calcul şi a scăzut plafonul până la care se acordă ajutor de la stat.

Ordonanţa prevede o reducere a compensării energiei până la un consum casnic de 255 kwh faţă de 300 kwh cât era până la 31 august.

Citeşte şi Pensii 2022. Când poţi ieşi la pensie anticipat şi de ce acte ai nevoie