EXCLUSIV Marius Budăi, anunţ important pentru pensionari chiar de Ziua Naţională. Ce se întâmplă cu a 13-a pensie

Noul ministru al Muncii a anunţat la România tv că pensionarii cu pensia cuprinsă între 1000 şi 1600 de lei vor primi în luna ianuarie cea de-a 13-a pensie.

01 dec. 2021, 20:49
EXCLUSIV Marius Budăi, anunţ important pentru pensionari chiar de Ziua Naţională. Ce se întâmplă cu a 13-a pensie

Marius Budăi vine cu veşti bune pentru pensionari, chiar de Ziua Naţională a României. Noul ministru al Muncii a declarat la România Tv că cei care au pensia de maxim 1600 de lei vor beneficia de un sprijin financiar în luna ianuarie.

Marius Budăi, veşti bune pentru pensionari. Când se dă a 13-a pensie

De la 1 ianuarie 2022 va intra in vigoare noul punct de pensie de 1586 lei. Pensia minimă va fi de 1000 de lei, iar pensionarii cu venituri mici vor primi a 13-a pensie. Ministrul Muncii a explicat că aceste măsuri au rolul de a-i proteja pe părinţii şi buncii noştri în faţa scumpirilor din ultima vreme.

Citeşte şi Rectificare bugetară 2021. Ministerul Muncii primeşte bani în plus pentru plata pensiilor, salariilor şi alocaţiilor în decembrie

„Majoram pensia minima de la 800 la 1000 de lei, marim valoarea punctului de pensie si acordam acel sprijin pensionarilor care au pensia cuprinsă între 1000 şi 1600 de lei. Prin aceste masuri vrem să facem un scut care sa-i apere pe părinţii si bunicii noştri”, a declarat ministrul.

Marius Budăi a explicat că a 13-a pensie va fi acordată pensionarilor după ce se va face indexarea pensiilor.

„Este normal sa se faca indexarea, după care să se aplice acea măsură. Noi am discutat că trebuie sa-i sprijinim pe cei cu pensiile mici, mai ales in aceasta perioadă.

Va fi majorarea, indexarea, după care se aplica acel sprijin. A 13-a indemnizatie am instituit-o momentan pentru persoanele cu dizabilităti. Pe această cale vreau sa multumesc partenerilor de coaliţie care au fost de acord cu acest pachet social al PSD.

Ne dorim să acordăm cea de-a 13-a pensie în luna ianuarie”, a mai declarat noul ministru al Muncii la România tv.

Citeşte şi EXCLUSIV Ministrul Finanţelor anunţă de când se majorează pensiile românilor. Cine primeşte cea de-a 13-a pensie şi ce valoare are

Reamintim că noul ministru al Finanţelor a explicat, marţi seară, tot la România Tv, că pensionarii care încasează pensii mai mari de 4000 de lei vor plăti 10 la sută CASS din diferenţa care depăşeşte suma de 4.000 de lei.

Adrian Câciu a explicat că reintroducerea CASS este, de fapt, o eliminare a unei excepții introduse la Codul Fiscal, iar aplicarea ei la veniturile din pensii mai mari de 4.000 de lei este o chestiune de justiție socială, având în vedere necesarul de fonduri pentru sănătate.