EXCLUSIV Marius Budăi, despre greutăţile întâmpinate la majorarea pensiilor: „Nişte trădători de ţară au condamnat seniorii noştri, prin negocierea PNRR”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost invitatul special al lui Victor Ciutacu în emisiunea Punctul Culminant, de la România TV, pentru a vorbi despre majorarea pensiilor începând cu 1 ianuarie, anunţată în urmă cu o săptămână.

04 oct. 2022, 21:30
EXCLUSIV Marius Budăi, despre greutăţile întâmpinate la majorarea pensiilor: „Nişte trădători de ţară au condamnat seniorii noştri, prin negocierea PNRR”

Marius Budăi a declarat că majorarea pensiilor cu 10%, aşa cum a fost anunţată în urmă cu o săptămână, va avea loc de la 1 ianuarie, fiind un obiectiv asumat atât de PNL cât şi de PSD, lăsând să se înţeleagă că în perioada următoare o delegaţie a României va merge la Bruxelles, pentru a negocia relaxarea ponderii de 9,4% din PIB pentru pensii, trecută în PNRR.

„Vorbim de compensare si plata compensarii, vorbim doar de consumatorii casnici. In iarna 2021-2022 am achitat 1,3 miuliarde, din partea Ministerului Muncii nu e nici un fel de problema.

Nu vreau sa creez asteptari care nici macar nu au fost inca discutate. Este mai mult o discutie pe energie, nu e specialitatea mea. Eu spun ce este decis. Acea plafonare si compensare sa continue si in aceasta iarna, astfel incat consumatorii casnici sa fie protejati. Pe partea de industrial se ocupa Ministerul Energiei.

Exista si o discutie, pentru oxigenodependenti, ca acestia sa nu mai fie plimbati si sa le acordam certificat permanent, apoi se aplica si compensarea, mai sunt si cateva lacasuri de cult, unde se va aplica si acolo aceasta compensare.”, a declarat Marius Budăi, în exclusivitate la România TV.

Citeşte şi: Se schimbă Legea pensiilor. Marius Budăi confirmă majorările: „Avem banii!”

Marius Budăi a afirmat că delegaţia care a negociat PNRR-ul României cu Comisia Europeană a comis un act de trădare, prin acceptarea introducerii pragului de 9,4% din PIB pentru pensii.

„Important este ca iata ca si colegii din PNL au ajuns la ce am spus noi, ca pensiile trebuie majorate. Din pacate, aceasta majorare nu aduce venituri suplimentare in buzunarele seniorilor, ci doar sa le aparam puterea de cumparare. Acum, ce au facut niste tradatori de tara, ca au condamnat seniorii nostri, prin negocierea PNRR, nu voi comenta.

Noi nu doar ca nu putem majora, dar nu putem rezolva nici inechitatile din sistem. Pentru ca avem nevoie de impact bugetar, si ajungem la acel 9,4%. Aceasta crestere de 10% va exista din ianuarie, este asumata de ambele partide, nu este un moft. Este imbucurator ca am starnit unele reactii. Eu am prezentat doar ceea ce PSD propune in aceasta coalitie.

Vom incheia pachetul social Sprijin pentru Romania pe acest an. De cand am format acest guvern, a fost un razboi despre care nici nu stiam, am impus acel pachet social, apoi preturile au luat-o razna, asa ca vom continua sa luam masuri in sprijinul cetatenilor. Vedeti, noi nu vorbim de cifre, vorbim de oameni. Decat sa vorbim de intentii, mai bine vorbim cand le implementam.

Am spus foarte clar ca atata timp cat vom fi la guvernare, niciun venit nu va scadea sau nu va fi inghetat si vom continua cresterile de pensii si sa aparam persoanele din categoriile vulnerabile.”, a încheiat Marius Budăi.

Citeşte şi: Mihai Tudose, nemulţumit de deciziile în privinţa energiei: „O să murim optimiști!”