EXCLUSIV Mărturia cutremurătoare a lui Darius, unul dintre tinerii din grupul spulberat de șoferul drogat în 2 Mai: ”Ne-a lovit cu o viteză foarte mare”

Darius Dumitru Bârzan este unul dintre tinerii spulberați de șoferul drogat în localitatea 2 Mai. În momentul impactului, Darius se întorcea alături de alți șapte prieteni din Vama Veche spre 2 Mai, unde aveau cazarea. Darius a avut zile. Din păcate, prietenii săi, Roberta și Sebi, au fost uciși.

20 aug. 2023, 21:55
EXCLUSIV Mărturia cutremurătoare a lui Darius, unul dintre tinerii din grupul spulberat de șoferul drogat în 2 Mai: ”Ne-a lovit cu o viteză foarte mare”

Darius Dumitru Bârzan este una dintre victimele șoferului drogat care a scăpat de sub control o mașină Mercedes de colecție și a lovit în plin un grup de tineri în localitatea 2 Mai.

Tânărul a povestit, la România TV, cum s-a petrecut accidentul din 2 Mai.

”În dimineața zilei de ieri eram un grup de opt persoane, eu și încă șapte. Ne-am strâns pentru a serba ziua unui prieten care astăzi a făcut 21 de ani. Noi veneam dinspre Vama Veche spre 2 Mai, unde aveam cazarea. Pe drum, circa 90%, circa 35 de minute pe jos am avut o porțiune pietonală, pe partea pe care a avut loc și accidentul. Mai aveam o porțiune de drum de Drum Național care nu era prevăzută cu trotuar. Partea carosabilă avea o bandă pe stânga, una pe dreapta. Iar pe banda din dreapta, de unde venea și șoferul care i-a ucis pe Roberta și pe Sebastian, era un marcaj continuu care în mod normal un conducător auto nu poate să o atingă sau să treacă de ea.

Apoi acestă persoană a intrat în noi. Noi eram mai răsfirați ca grup. Erau trei băieți în față, care nu au pățit nimic, noi era cinci în spate, tot așa mai răsfirați, dar pe o porțiune foarte mică. Pe noi ne-a lovit cu o viteză foarte mare”, a povestit Darius la România TV.

Tânărul a ținut să precizeze că atât el, cât și ceilalți tineri alături de care se deplasa din Vama Veche spre 2 Mai se aflau în afara carosabilului în momentul impactului.

”S-a vehiculat prin presă, printr-o animație grafică, faptul că noi am stat pe partea carosabilă, însă noi am stat după marcajul continuu care se afla pe partea dreptă, care practic nu putea fi încălcat de conducătorii auto. Noi am stat cât mai pe dreapta posibil ca să evităm o tragedie, dar din păcate nu am putut.”, a mai spus Darius.