EXCLUSIV Mesajul transmis de Cornel Dinicu imediat după eliberarea din arest. Ce aştaptă de la justiţia din România

Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor, a transmis un mesaj imediat după ce judecătorii au decis să îl elibereze din arest şi să-l plaseze în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

01 feb. 2024, 21:00
EXCLUSIV Mesajul transmis de Cornel Dinicu imediat după eliberarea din arest. Ce aştaptă de la justiţia din România
EXCLUSIV Mesajul transmis de Cornel Dinicu imediat după eliberarea din arest. Ce aştaptă de la justiţia din România

Mesajul transmis de Cornel Dinicu imediat după eliberarea din arest. „Transmit condoleanțe tuturo familiilor celor care au murit în incendiu și aștept ca justiția din România să își facă treabă și să găsească vinovații care au dus la producerea acestei tragedii”, a spus Cornel Dinicu la România TV.

Cornel Dinicu, cel care a ridicat complexul turistic care funcţiona fără autorizaţie ISU susţine că focul care a distrus principala clădire a complexului şi în care au murit opt oameni, inclusiv unul dintre fiii săi, a fost provocat de o mână criminală.

„Nu am probe. Specialiştii trebuie să găsească. Vreau doar să-mi strâng copiii în braţe. Este un moment extrem de greu”, mai spus Cornel Dinicu.

Judecătoria Ploieşti a înregistrat, marţi, contestaţia înaintată de Cornel Dinicu la decizia magistraţilor de prelungire a mandatului de arestare preventivă în dosarul care vizează incendiul care a distrus complexul turistic Ferma Dacilor. Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie, aflaţi în arest la domiciliu în acelaşi dosar, au depus şi ei contestaţii la prelungirea mandatelor de arestare la domiciliu.

Citeşte şi: Decizie de ultimă oră! Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, plasat în arest la domiciliu

Magistrații au decis să înlocuiască măsura de arest preventiv în cazul lui Cornel Dinicu cu cea de arest la domiciliu. Există și niște restricții, nu are voie să părăsească domiciliul, doar dacă primește o încuviințare a instanței. Acesta trebuie să-i lase pe polițiștii care vor veni periodic la el acasă să îl verifice pentru a vedea dacă respectă măsura. Și ceilalți doi administratori au primit control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Decizia aparține magistraților de la Tribunalul din Prahova și este una definitivă, nu mai poate fi atacată.