EXCLUSIV: Mihai Tudose desconspiră planurile Guvernului pentru împrumuturile UE: „E deja urât, e jaf cu bâta la colțul străzii noaptea, e un grotesc absolut”

Mihai Tudose critică împrumuturile pe care Guvernul are de gând să le facă la Uniunea Europeană. Liderul PSD acuză că acești bani vor fi folosiți în interes personal.

26 mai 2021, 21:41
EXCLUSIV: Mihai Tudose desconspiră planurile Guvernului pentru împrumuturile UE: „E deja urât, e jaf cu bâta la colțul străzii noaptea, e un grotesc absolut”

Mihai Tudose, fostul premier PSD, a făcut declarații despre împrumuturile pe care Guvernul le va face la Uniunea Europeană. Liderul PSD acuză că aceste împrumuturi vor fi utilizate în interes personal de către guvernanți, iar România va rămâne cu niște datorii uriașe.

„În primul rând e aproape hilar ceea ce faceți, încercăm să deslușim rațiunea unor nebuni. România și Italia au accesat împrumuturi. Acum sunt 30 de miliarde de dat înapoi , vor fi 45 de miliarde de dat înapoi. Sunt niște bani care ar trebui oferiți ca să promoveze niște lucruri care să genereze bunăstarea și funcționarea statului. Avem un Guvern incapabil la care se adaugă o foame de bani nu pentru România, foame de bani pentru ei” a declarat Mihai Tudose.

Mihai Tudose despre împrumuturile Guvernului la UE: „Ceea ce îi intereseaza e sa ia cele 4 miliarde de euro avans”

„Ceea ce îi intereseaza e să ia cele 4 miliarde de euro avans, care pot fi cheltuiți repede pe consultanță. Dacă rămân 2 miliarde tot e o sumă. Linia se trage în 2026 când se revine la auditul european. Când UE va întreba ce au facut cu banii, România e cea care va trebui să dea înapoi miliardele, nu domnul Cîțu. E deja urât, e jaf cu bâta la colțul străzii noaptea, e un grotesc absolut.”, a mai adăugat Mihai Tudose pentru România TV

Mihai Tudose l-a criticat dur pe premierul actual, Florin Cîțu, cu privire la afirmațiile conform cărora România a înregistrat o creștere economică notabilă care i-ar permite să se împrumute la dobânzi scăzute faţă de alte ţări din Uniunea Europeană. Liderul PSD a afirmat că declarațiile lui Cîțu sunt contrazise de avertismentele Băncii Centrale Europene şi Eurostat, care arată că România s-a împrumutat în luna aprilie cu o dobândă de 2,84%, faţă de o medie europeana de 0,35%, aproape de 10 ori mai mult.