EXCLUSIV Mihai Tudose: „La noi, orice zice Cîţu e egal cu zero pentru populaţie”

Europarlamentarul Mihai Tudose a participat marţi la emisiunea Puctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu la România TV, unde a discutat despre criza sanitară din ţara noastră, dar şi despre cea politică generată de alegerile interne din PNL şi ruperea coaliţiei de guvernare.

21 sept. 2021, 21:55
EXCLUSIV Mihai Tudose: „La noi, orice zice Cîţu e egal cu zero pentru populaţie”

Mihai Tudose a declarat că, din păcate, nici el şi nici populaţia nu se mai miră de bâlbele din toate domeniile din România, aducând aminte chiar de experienţa proprie, de anul trecut, când după ce tatăl său a murit de Covid, a fost contactat de DSP abia după patru zile în vederea anchetei epidemiologice.

„Aduceti-va aminte de anul trecut, ca la acelasi spital au anuntat 10 morti, iar apoi au gasit inca doi dupa 6-7 ore arsi intr-o camera, in timp ce ne asigura ministrul Sanatatii ca toata lumea este ok. Aveau un om sau doi morti, nu mai stiu, de care declarasera ca sunt ok. Mai mult, aveau un numar de telefon unde apartinatorii puteau sa sune si i-ar fi zis ca e ok. La Craiova au chemat apartinatorii sa ia mortul si cand au ajuns acolo le dadeau alt om.

Manager la Matei Bals a fost doctorul Cercel. Au venit alde Superman Citu si l-au dat afara, au pus o noua conducere, din echipa castigatoare. Si ei nu au o fisa? Daca faci cruce e putin, oamenii nu sunt din filmul asta. Uite ca au putut sa il rataceasca pe Oprescu, va dati seama ce se intampla cu restul oamenilor?

Anul trecut a murit tata de Covid sau si de Covid. Am primit primul telefon de la DSP la 4 zile dupa internare. Toata presa a vuit ca tata e in spital si dupa 4 zile m-au sunat sa faca ancheta epidemiologica. Le-am zis ca e venit de la Braila, au zis ca nu e treaba lor. Abia dupa 6 zile m-a sunat si DSP Braila. Si venise cu ambulanta, nu singur, cu trenul.”, a spus Mihai Tudose, în exclusivitate la Romnia TV.

Mihai Tudose: „În ţările unde populaţia are încredere în Guvern, are şi în vaccinare. La noi, orice ar spune Cîţu este egal cu zero”

Fostul premier PSD a comentat şi ştirea conform căreia mai multe vedete din România au ajuns internate în spital cu forme severe de Covid, deşi au fost vaccinate cu ambele doze.

„Niciunul dintre noi nu e medic, iar dintre medici tin cont de parerea epidemiologilor si specialistilor in ATI. Din punctul meu de vedere, toate vedetele fac parte din categoria celor care intra in contact cu foarte multi oameni. Toate traiesc sa povesteasca. Ce am inteles eu, ca un tip care s-a vaccinat. In momentul cand faci o anumita forma a bolii conteza si cantitatea de virus la care ai fost expus. Daca esti vaccinat traiesti sa povestesti. Important e sa vedem statisticile, cati dintre cei vaccinati au plecat la cele vesnice. De asemenea, un medic din Belgia mi-a spus ca unii dintre cei vaccinati nu mai tin cont de masuri de protectie, ceea ce e un comportament inadecvat si da peste cap oarecum statistica.

Au fost o multime de balbe, la inceput s-a spus ca cei care iau anticoaguante sunt victime sigure, ca dupa aia sa ne spuna ca de fapt aia sunt cel mai in siguranta. O multime de balbe. Este un studiu la nivel UE care are ca obiect increderea populatiei in guvernul tarii respective. Evident ca Romania este pe ultimul loc si la asta si la increderea in vaccin. In tarile cu incredere mare in guvern si increderea in vaccinare e mare, pentru ca guvernul cand spune ca face ceva, chiar face. La noi, invatamantul, calculatoare, tablete, orice ar spune Citu este egal cu zero.”, a adăugat Mihai Tudose.

În opinia europarlamentarului PSD campania de informare şi de promovare a vaccinării în România nu a avut niciun efect, iar numărul de 120 de milioane de doze de vaccin contractate de ţara noastră nu are sens şi ar trebui investigat de autorităţi.

„In tara lui Papura Voda. In tara lui Citu. Am fost prim-ministru, ministru al Economiei, am initiat proiecte care trebuiau avizate. Venea ministrul ala si spunea nu, ramanea nu. Avem o tara conform cifrelor oficiale, cu 18 milioane de locuitori, hai sa zicem 20. Fiecare face 2 doze, cifra maxima e de 40 de milioane de doze. E matematica de grupa pregatitoare, cum sa comanzi in prima faza 120 de milioane de doze. Vine unu si te trage de maneca, vine un ministru si iti spune ca nu se justifica si tu tot iei. S-au gasit pe piata masti neconforme. A fost atunci scandal ca nu se importa nimic fara aviz de la minister. Masti importate oficial de Unifarm. Si dupa aia spuneau sa fim atenti ca unele nu sunt bune. Pai, ba, sunteti dementi, nu voi le-ati comandat?

Acum USR sunt virgini, au iesit de la guvernare de doua saptamani si acum nu mai stiu nimic. S-au vaccinat aia care voiau sa se vaccineze, in rest nu a mai convins nimeni pe nimeni. A venit aluca Turcan si a spus ca vaccinul pentru ea e fularul de la bunica. Fas! A venit Citu si a zis ca pentru el e sa bea o cafea cu prietenii. Pai cine vrea sa bea o cafea cu Citu? Eu nu vreau.

Astia ar vaccina acum si gainile, ca sa justifice 120 de milioane de doze alea. La anul iar avem comandate 40 de milioane de doze, iar vaccinam toata populatia de doua ori.”, a încheiat Tudose.

Citeşte şi: Dacian Cioloş: „Cîţu nu mai are cum să conducă un guvern în care să fie şi USR-PLUS”