EXCLUSIV Ministrul Agriculturii Petre Daea exclude o criză alimentară în România: „Am spus-o şi o repet, România are ce îi trebuie. Lăsaţi greierii să cânte!” VIDEO

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, participă joi la un eveniment de gastronomie sustenabilă, dedicat celebrării Zilei Internaţionale de Conştientizare Asupra Risipei şi Deşeurilor Alimentare.

29 sept. 2022, 12:23
EXCLUSIV Ministrul Agriculturii Petre Daea exclude o criză alimentară în România: „Am spus-o şi o repet, România are ce îi trebuie. Lăsaţi greierii să cânte!” VIDEO

Evenimentul este organizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în calitate de beneficiar al proiectului „Consolidarea capacităţii MADR de a elabora politici şi reglementări specifice în vederea implementării unui sistem strategic naţional pentru trasabilitatea şi integritatea produselor agroalimentare” şi îşi propune conştientizarea asupra importanţei valorificării eficiente a resurselor, a rolului definitoriu al măsurilor de educaţie, în contextul prevenirii şi diminuării risipei alimentare.

Astfel, vor fi formate şase echipe a câte cinci elevi, fiecare echipă reprezentând una dintre unităţile de învăţământ participante: Şcoala Profesională Specială pentru Deficienţi de Auz „Sf. Maria”, Colegiul UCECOM „Spiru Haret”, Colegiul Tehnologic „Viaceslav Harnaj”, Şcoala Gimnazială Barbu Delavrancea, Colegiul Tehnic Dinicu Golescu şi Colegiul Economic „Viilor”.

„Iată că facem lucruri bune, pentru noi, pentru ţară. Facem în acest platou de prezentare un exerciţiu binevenit, cu tineri elevi, sub îndrumarea maeştrilor, celor calificaţi în ale bucătăriei, care i-au pregătit de-a lungul vremii în capacităţile lor de a pregăti şi a oferi mâncare.

Citeşte şi: Vouchere pentru compensarea facturilor. Câţi bani ar putea primi românii pentru a evita colapsul în această iarnă

Spuneam că sunt valori ale ţării, pentru că este vorba de mari maeştri internaţionali, care ştiu să facă repede mâncarea, fără risipă, gustoasă, din produse româneşti, care să poată fi oferite şi să deschidă interesul pentru produse româneşti şi, pe de altă parte, spre indemânarea elevilor, care să nu risipească şi să prepare şi să ofere, cu îndemânare.

Nu se doreşte o resetare alimentară, se doreşte o interpretare corectă, iar eu asta fac de fiecare dată. Am spus-o şi o repet, România are ce trebuie, nu ne îndepărtăm de tradiţii, ne păstrăm aceste interese legitime de a face ce trebuie pentru România şi vrem să oferim produse de calitate, astfel încât să avem satisfacţia dublă, atât a producătorului cât şi a consumatorului.

Nu vom ajunge să se închidă ferme. Eu sunt un om care mă depărtez de abordările acestea apocaliptice, eu am o abordare mai optimistă, pentru că exerciţiul muncii mă îndeamnă să fiu un optimist. Vom lucra în continuare, sigur că pe sisteme diferite, dar păstrând aceeaşi preocupare pentru tradiţii, căpătând exerciţiu pentru a putea atinge performanţa în fiecare domeniu. Fără greieri, lăsaţi greierii să cânte!”, a spus Petre Daea, în exclusivitate pentru România TV.

Citeşte şi: Dublarea alocaţiilor a trecut de Senat, veşti bune pentru aceşti români. Vor primi mai mulţi bani de la stat