EXCLUSIV Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre plata suplimentelor la pensii. Cine sunt persoanele care nu mai primesc voucherele de 250 de lei

Ministrul Muncii a explicat, în exclusivitate la România Tv, cine sunt pensionarii care nu vor mai primi luna aceasta voucherele sociale în valoare de 250 de lei.

07 sept. 2022, 20:42
EXCLUSIV Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre plata suplimentelor la pensii. Cine sunt persoanele care nu mai primesc voucherele de 250 de lei

Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre plata suplimentelor la pensii. Marius Budăi a explicat, miercuri seară, la România Tv, că persoanele care au realizat în ultimele două luni venituri ce au depăşit plafonul de 1500 de lei nu vor mai primi luna aceasta suplimentul de 250 de lei oferit de Guvern.

Ministrul Muncii: „Toţi cei care au avut dreptul să primească a doua tranşă de vouchere sociale au primit-o”

Citeşte şi Vouchere 2022. Cardurile pentru alimente nu se pot verifica la bancomat. Cum poți afla câți bani mai sunt pe card

Marius Budăi a dat asigurări, miercuri seară, că toţi cei care au avut dreptul să primească cea de-a doua tranșă de 250 lei a voucherelor sociale au primit-o deja.

„Toţi cei care au avut dreptul să primească tranşa a doua au primit-o exact în termenul pe care l-am comunicat. Mai sunt anumite cazuri care au realizat venituri în această perioadă şi care nu primesc această a doua transă.

Mai exact, în luna precedenta acordarii acestui drept se face o verificare cu bazele de date ale ANAF, acolo unde se declară veniturile impozabile, pentru că acest sprijin este pentru cei care au venituri sub 1500 de lei, cu precizarea că indemnizatia pentru persoanele cu dizabilitati nu intra in calcul.

Există posibilitatea ca cineva să fi vândut un teren sau sa fi lucrat in luna precedentă şi să fi realizat venituri şi atunci nu se încadreaza dacă a depăsit pragul de 1500 de lei. Din două în două luni se fac aceste verificări. Dacă a fost un venit ocazional, persoana respectivă primeşte din nou suplimentul”, a explicat ministrul la România Tv.

În urma actualizării permanente a listelor de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, noua tranșă cuprinde cu 150.000 de noi beneficiari în plus față de cei 2.480.613. Noii beneficiari ar fi trebuit își primească cardurile până pe 3 septembrie.

Toate cardurile valide vor fi alimentate cu a doua din cele 4 tranșe în valoare de câte 250 de lei pentru achiziția de alimente și mese calde pe 8 septembrie.

Reprezentanții Poștei Române se vor asigura în cursul acestei săptămâni, că nu sunt beneficiari eligibili care să nu fi primit cardul, inclusiv cei care inițial nu au fost găsiți la domiciliu sau care nu au răspuns avizării. Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

„După o primă etapă dificilă în care am reușit să emitem și distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie. Acum, cu siguranță procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv pentru toți cei eligibili. La cei 2.480.613 de beneficiari din prima tranșă se adaugă alți aproximativ 150.000 de români care vor avea parte de ajutor pentru alimente și mese calde”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Citeşte şi VOUCHERE SOCIALE 2022. Mii de carduri blocate după ce beneficiarii le-au vândut pe alcool